Росія вирішила стежити за всією Європою - скандальні подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія вирішила стежити за всією Європою - скандальні подробиці

Росія вирішила стежити за всією Європою - скандальні подробиці
Джерело:  online.ua

Росія на тлі підготовки наймасштабніших навчань НАТО за останні 25 років продовжує лякати Європу відповіддю. Крім нахабних провокацій у вигляді ракетних обстрілів, які Москва регулярно влаштовує в окупованому Криму та Прибалтиці під виглядом запланованих військових навчань, Росія вирішила розгорнути нову загоризонтну радіолокаційну станцію (РЛС) "Контейнер", яка нібито здатна зафіксувати масований зліт авіації, запуск крилатих ракет або гіперзвукових апаратів на відстані 3 тисяч кілометрів. Новітній радар, щоб стежити за всією Європою і Великою Британією, мають намір встановити під Калінінградом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"РЛС "Контейнер" планується поставити в Калінінградській області, зараз під станцію розглядаються кілька майданчиків. Вона зможе моніторити всю Європу, включаючи територію Великої Британії. Крім того, за рахунок об'єднання даних від обох станцій підвищиться точність відстеження цілей", - повідомило джерело в російському оборонно-промисловому комплексі.

Відзначається, що це вже другий "Контейнер", який має намір розгорнути Росія. Перший заступив на бойове чергування в селищі Ковилкино в Мордовії у грудні минулого року.

Новітні радари, якими Росія лякає Європу, за твердженням джерела, працюють за рахунок прийому сигналу, відбитого від іонізованого шару атмосфери, який розташовується на висотах від 60 км і вище. Вони можуть відстежувати цілі, які знаходяться по відношенню до РЛС за вигином земної поверхні, тобто закриті від прямої радіовидимості. У Міноборони РФ уточнили, що в Росії за рахунок загоризонтних станцій "Контейнер" буде створено суцільне радіолокаційне поле по маневреним повітряним цілям за аналогією з мережею станцій системи попередження про ракетний напад. У тому числі "Контейнери" в перспективі планується поставити в Арктиці.

Слід зазначити, що в Росії стурбовані навчаннями Defender Europe 20, які стануть третіми за масштабом в Європі з часів холодної війни. Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров попереджав, що Москва відреагує на навчання, звинувативши США і НАТО в нагнітанні напруженості.

Відповідь Росії за традицією полягає в провокаціях. Одним із прикладів провокаційних дій РФ стала ракетна стрільба з оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер" по умовним мішеням в Прибалтиці кілька днів тому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на початку цього тижня російські окупанти знову влаштували в небі над Кримом повітряні бої. Вони по бойовій тривозі підняли в повітря десять військових літаків і вертольотів, які виконували роль умовного противника, що порушив повітряний кордон Росії. По ним відпрацювали удари ракетні комплекси "Тріумф" і "Панцир", які стоять на чергуванні ППО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?