Росія вирішила закрити для США інспекцію своєї ядерної зброї
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія вирішила закрити для США інспекцію своєї ядерної зброї

Росія вирішила закрити для США інспекцію своєї ядерної зброї
Джерело:  online.ua

8 серпня РФ повідомила США, що тимчасово відмовляється від інспекцій своєї ядерної зброї в рамках двостороннього Договору про скорочення стратегічного ядерного озброєння.

Джерело: МЗС РФ

РФ закрила для США перевірку ядерної зброї

В МЗС РФ повідомили, що 8 серпня дипломатичними каналами повідомили США про те, що закриває від США інспекцію ядерних об'єктів.

Цей крок росіяни пояснюють нібито прагненням Вашингтона домогтися перезапуску інспекційної діяльності на нових умовах.

МЗС зазначає, що ці умови «не враховують існуючі реалії, створюють для США односторонні переваги та фактично позбавляють Російську Федерацію права на здійснення інспекцій на американській території».

Двосторонній договір між Росією та США про взаємне скорочення арсеналів розгорнутих стратегічних ядерних озброєнь передбачає скорочення кожною зі сторін розгорнутих ядерних боєзарядів. Договір про скорочення стратегічного наступального озброєння (СНО-3) набув чинності у 2011 році.

29 січня 2021 року президент РФ Володимир Путін вкотре продовжив дію договору до 5 лютого 2026 року.

Фото — unsplash.com

Раніше президент США Джо Байден повідомив, що ого адміністрація готова до переговорів про систему контролю над ядерним озброєнням, яка прийде на зміну ядерній угоді СНО-3.

Але водночас він зазначив, що для переговорів «потрібен добросовісний партнер, готовий до співпраці». Зазначалося, що РФ має показати, що готова відновити роботу зі США, особливо після вторгнення в Україну.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?