У Лівані не прийняли судно з українським зерном через затримку доставки
Категорія
Світ
Дата публікації

У Лівані не прийняли судно з українським зерном через затримку доставки

У Лівані не прийняли судно з українським зерном через затримку доставки
Джерело:  online.ua

Приватний ліванський покупець відмовився приймати судно Razoni з 26 тисячами тонн української кукурудзи через затримку у 5 місяців. Наразі шукається інший покупець.

Джерело: посольство України в Лівані

У Лівані відмовились приймати українську кукурудзу

За інформацією вантажовідправника українського зерна на борту «Razoni», покупець у Лівані відмовився прийняти вантаж через затримку термінів доставки (більше 5 місяців). Тож вантажовідправник зараз шукає іншого вантажоодержувача для розвантаження його вантажу в Лівані/Тріполі чи будь-якій іншій країні/порту, - повідомили у посольстві.

Речниця міністерства економіки Лівану заявила, що уряд не причетний до вантажу, оскільки він був призначений для приватного покупця

В ООН, яка брала участь в укладенні угоди щодо експорту зерна з українських портів, також заявили, що не мають стосунку до того, куди прямують судна з України, оскільки це комерційні рішення.

Нагадаємо, що 1 серпня з порту Одеси вийшов перший з 24 лютого вантаж з українським продовольством.

На судні Razoni під прапором Сьєрра-Леоне перебуває понад 26 тис. тонн кукурудзи.

Прибуття суховантажу в порт Триполі було заплановано на 7 серпня.

Посол України в Лівані Ігор Осташ раніше повідомив, що після Razoni, з Одеси готові вийти ще 20 суден.

Разом з тим, судна з некраденим українським зерном щотижня прямують з Рені та Ізмаїла до Лівану. Україна підтримує Ліван! – сказав він.

8 серпня з порту «Південний» вийшло перше судно Sacura з українською агропродукцією. Воно направляється в Італію.

Судно об’єдналося в караван із балкером Arizona, яке відправилось з порту «Чорноморськ» в Нідерланди. На борту обох суден 60 тис. тонн агропродукції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?