На Заході не виключають запровадження санкцій проти Туреччини через домовленості з РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

На Заході не виключають запровадження санкцій проти Туреччини через домовленості з РФ

На Заході не виключають запровадження санкцій проти Туреччини через домовленості з РФ
Джерело:  online.ua

Західні країни все більше стурбовані поглибленням зв’язків між президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і Володимиром Путіним. Якщо Туреччина допоможе РФ уникати санкцій, Захід може ввести санкції і проти неї.

Джерело: Financial Times

ЄС стурбований зближенням РФ та Туреччини

Шестеро західних офіційних осіб повідомили Financial Times, що вони стурбовані обіцянкою лідерів Туреччини та Росії розширити співпрацю в торгівлі та енергетиці після чотиригодинної зустрічі в Сочі 5 серпня.

Один чиновник ЄС сказав, що блок стежить за турецько-російськими відносинами «все більш уважно».

Він також припустив, що країни можуть закликати свої компанії та банки вийти з Туреччини.

Троє європейських чиновників заявили, що ЄС ще не проводив жодних офіційних обговорень щодо можливих наслідків для Туреччини. Кілька інших попередили, що незрозуміло, про що домовилися Ердоган і Путін, і що офіційне рішення ЄС щодо санкцій проти Туреччини буде викликом, враховуючи розбіжності з цього питання всередині блоку, - пише видання.

Реджеп Таїп Ердоган і Володимир Путін (фото — flickr.com)

Але навіть без угоди ЄС деякі окремі країни-члени можуть вжити заходів.

Наприклад, вони можуть попросити обмеження фінансування торгівлі або попросити великі фінансові компанії скоротити фінансування турецьких компаній. Я б не виключав жодних негативних дій, [якщо] Туреччина занадто зблизиться з Росією, — сказав один чиновник.

За словами представника української розвідки та західного дипломата, натяки на можливу відплату проти Туреччини з’явилися після того, як Україна перехопила документ з Москви, який описує способи допомогти Росії уникнути санкцій через турецькі банки.

Вашингтон неодноразово попереджав, що вдарить по країнах, які допомагають Росії ухилитися від санкцій, «вторинними санкціями».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?