ЗСУ можуть звільнити Мелітополь раніше за Херсон
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ можуть звільнити Мелітополь раніше за Херсон

ЗСУ можуть звільнити Мелітополь раніше за Херсон
Джерело:  online.ua

На думку військового експерта Сергія Грабського, в ході контрнаступу на півдні України окупований Мелітополь може бути звільнений з під контроля кремлівської окупаційної армії ще раніше за Херсон.

Джерело:  Радіо НВ

ЗСУ можуть звільнити Мелітополь вже найближчим часом 

Мелітополь може бути або результатом другої фази нашої наступальної операції (першою фазою буде звільнення правого берега), або навпаки - він може бути і першою фазою. І не забуваємо, що саме Мелітополь і околиці - це зона активних дій наших партизанів, які так само наносять удари. Таким чином абсолютно вірогідним і доцільним виглядає нанесення ударів як з фронту, так і з тилу для деморалізації противника та знищення його бойових угруповань саме в Мелітополі, - зазначив Грабський.

За його словами, ЗСУ ведуть активні бойові дії та переходять у контрнаступ не тільки на Херсонщині, але й у Запорізькій та Харківській областях.

Це говорить про те, що українська армія здобуває все більше і більше навичок для ведення саме наступальних дій на різних операційних напрямках. Ми нарощуємо свої наступальні можливості і тепер все залежить від того, наскільки швидко ми поповнимо і будемо мати в достатній кількості озброєння, бойову техніку для того, щоб здійснювати наступальні операції, - зазначає експерт.

Фото - facebook.com/riamelitopo1

За словами ще одного військового експерта Олександра Мусієнка, партизанський рух в окупованому Мелітополі сприяє військовим діям ЗСУ.

Ми бачимо, що Мелітополь - це один з оплотів українського спротиву на Запорізькому напрямку. Ми знаємо, що там дуже суттєво діють українські партизани, які переходять до знищення залізничних об’єктів. Крім того, вони продовжують чинити супротив, затримуючи логістику противника. Ну й інформують українські сили про пересування підрозділів, підвезення техніки, тощо, - зазначив Мусієнко.

Експерт наголосив, що наразі Мелітополь є великим логістичним хабом кремлівської окупаційної армії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?