РФ підготувала понад 40 добровольчих підрозділів для війни проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ підготувала понад 40 добровольчих підрозділів для війни проти України

РФ підготувала понад 40 добровольчих підрозділів для війни проти України
Джерело:  online.ua

Російські ЗМІ заявляють, що на території країни-агресорки вже створенно понад 40 добровольчих угруповань для відправки на війну проти України.

Джерело: "Коммерсант"

Кремль вербує добровольців для війни проти України

Російські журналісти зазначають, що формування добровольчих батальйонів для відправки на війну в Україні відбувалось в більш ніж 20 регіонах РФ.

Зокрема, воно розпочалось ще навесні. У деяких регіонах формують один підрозділ, в інших - по два-три і більше. В одних випадках це мотострілецькі, танкові або артилерійські батальйони і роти, в інших - підрозділи підтримки.

У всіх регіонах учасники добровольчих підрозділів підписують договори на не менше шестимісячний термін і отримують статус контрактників.

Добровольцям обіцяють різні зарплати в залежності від регіонів. В Омській області обіцяють зарплату 130 тисяч рублів, в інших регіонах - понад 200 тисяч, а в Пермському краї пропонують не менше 300 тисяч рублів.

Крім того, контрактникам обіцяють додаткові виплати за "успішне ведення бойових дій" і добові в розмірі 8000 рублів "за кожен день наступу". Однак деякі добровольці повідомляють, що так і не отримали обіцяні гроші.

Фото - facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Між тим радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк зазначив, що поразка кремлівської окупаційної армії на українській землі покладе край іншим військовим конфліктам на території Європи, а також припинить підтримку авторитарних режимів.

Росія повинна програти, тільки тоді буде стабільний мир, спокійне життя, менше злочинних виступів нацистських і ультраправих угруповань, що фінансуються в Європі Росією. Крім того, можна покласти край іншим конфліктам, таким як конфлікт в Сирії, і зменшити підтримку інших авторитарних режимів, - зазначив Подоляк.

Подоляк підкреслив, що Європа повинна зрозуміти, що Росія в її нинішньому вигляді повинна припинити своє існування, і це має відбутися в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?