Росія висилає прессекретарку посольства США у Москві
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія висилає прессекретарку посольства США у Москві

Росія висилає прессекретарку посольства США у Москві
Джерело:  online.ua

Команда президента Росії Володимира Путіна вирішила вислати прессекретарку посольства США в Москві Ребекку Росс. Вона увійшла в список з десяти американських дипломатів, яких російська сторона оголосила персонами нон грата.

Джерело: РБК

Офіційних повідомлень МЗС РФ щодо висилки Росс з Росії ще не було, але джерела з російського дипвідомства підтверджують, що прессекретарка посольства США повинна покинути Москву. Таким чином, як кажуть в МЗС РФ, у Путіна вирішили помститися Вашингтону за недопуск в США людини, призначеної Москвою на пост прессекретаря російського посольства в США.

Відзначається, що заступнику посла США в РФ вже вручили ноту про висилку з країни десяти співробітників дипмісії, в числі яких Ребекка Росс - вона вже також підтвердила цю інформацію. У Москві також нагадали команді американського лідера Джо Байдена, що найближчим часом буде юридично оформлено рішення про заборону дипмісіям США наймати адміністративно-технічний персонал з громадян РФ і третіх країн.

За що Путін висилає американських дипломатів

Мінфін США 15 квітня оголосив про розширення санкційного списку проти Росії. Персональні санкції ввели проти 15 громадян РФ і 25 російських компаній за зловмисну діяльність Росії - за проведення кібератак, втручання у вибори і за ситуацію в окупованому Криму. Також з США вислали десять російських дипломатів. Крім того, Мінфін США ввів нові санкції відносно російського держборгу.

Росія у відповідь закрила в'їзд восьми чинним і колишнім американським високопосадовцям, заборонила наймати на роботу в дипмісію США громадян РФ і третіх країн, а також оголосила про намір денонсувати угоду з США, що регулює пересування дипломатів в країні перебування.

Держдеп США назвав ескалацією санкції Росії проти 10 американських дипломатів. Команда Байдена шкодує про рішення Москви і попереджає, що на нього буде відповідь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?