Росія висунула ПАРЄ жорсткий ультиматум
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія висунула ПАРЄ жорсткий ультиматум

Росія висунула ПАРЄ жорсткий ультиматум
Джерело:  online.ua

Очільник російської делегації в ПАРЄ Петро Толстой заявив, що російські депутати прийдуть у сесійну залу Асамблеї 26 червня, коли відбуватиметься голосування за генсека Ради Європи, лише після підтвердження повноважень делегації. Такий ультиматум він поставив, відповідаючи на питання російського агентства "Інтерфакс", передає ONLINE.UA.

"Я думаю, що ми навіть в зал не прийдемо. Нехай нам підтвердять повноваження, і ми проголосуємо за генсека, і будемо далі працювати", - сказав Толстой.

Він наголосив, що російська делегація планує не приходити в першій половині дня в ПАРЄ, оскільки її повноваження будуть підтверджуватися тільки на початку другої частини пленарного засідання, о 15:30 за Страсбургом.

 "Моя позиція: зробити нашу неучасть у виборах генсека до відновлення наших повноважень максимально явною. Як ми можемо це зробити при таємному голосуванні? Тільки відсутністю в залі і в будівлі", - сказав віцеспікер російської Думи.

Зазначимо, що вибори генсека Ради Європи 26 червня будуть відбуватися протягом дня таємним голосуванням.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що  Москва позитивно ставиться до ухвалення резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи,  яка повертає права російській делегації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?