Росія висунула Україні нові цинічні умови для початку переговорів
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія висунула Україні нові цинічні умови для початку переговорів

Росія висунула Україні нові цинічні умови для початку переговорів
Джерело:  online.ua

Заступник очільника МЗС Росії Михайла Галузін вигадав нові вимоги для початку "мирних перемовин" з Україною. Команда скандального російського дипломата Сергія Лаврова навіть не приховує, що одна з них передбачає поступки територіальною цілісністю нашої держави.

Джерело: росЗМІ, глава ОП Андрій Єрмак

У МЗС РФ висунули Україні нові цинічні умови для початку перемовин

Для досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру Україна повинна повернутися до нейтрального позаблокового статусу, зафіксованого в Декларації про її державний суверенітет 1990 року, відмовитися від вступу в НАТО і ЄС. Мають бути визнані нові територіальні реалії, що склалися в результаті реалізації права народів на самовизначення, - цинічно заявив Михайло Галузін.

Окрім того, російський дипломат вкотре згадав про традиційні "денацифікацію і демілітаризацію", а також що "врегулювання можливе тільки за умови припинення бойових дій Збройних сил України".

Як на вимоги Росії відреагували в Україні

Одним з перших на заяви представника МЗС РФ відреагував очільник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Він нагадав команді російського диктатора Володимира Путіна, що офіційний Київ не буде збирається розпочинати перемовини з Москвою, поки армія РФ знаходиться на території України.

 Не існує такої сили, яка сьогодні змусить українське суспільство і керівництво держави говорити з росіянами, поки на нашій території стоять війська РФ, - заявив Андрій Єрмак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?