Росія виводить кораблі з ядерною зброєю в Балтійське море. Це вперше за 30 років
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія виводить кораблі з ядерною зброєю в Балтійське море. Це вперше за 30 років

Росія виводить кораблі з ядерною зброєю в Балтійське море. Це вперше за 30 років
Джерело:  online.ua

Розвідка Норвегії повідомила, що Росія вперше з часів СРСР почала виводити в Балтійське море кораблі з ядерною зброєю.

Джерело: звіт Норвезької розвідки

РФ виводить в Балтійське море кораблі з ядерною зброєю

Основна частина ядерного потенціалу розміщена на підводних човнах та надводних кораблях Північного флоту, - вказують у розвідці Норвегії.

Це може становити особливо серйозну загрозу у сценаріях потенційного протистояння Росії та НАТО.

Оскільки Росія відновлює свій арсенал звичайної високоточної зброї великої дальності, нестратегічна ядерна зброя відіграватиме більш помітну роль у регіональній обороні Росії. Ця роль стає ще важливішою, якщо Росія зіткнеться з величезними економічними проблемами у відновленні своєї звичайної військової могутності. Це означатиме, що поріг ядерної ескалації буде нижчим – також у прилеглих норвезьких районах. У будь-якому випадку конфлікт з НАТО завжди матиме ядерний вимір.

Восени 2022 року були опубліковані супутникові знімки, що свідчать про те, що РФ розмістили біля кордону з Норвегією стратегічні бомбардувальники, здатні нести ядерну зброю, – літаки Ту-160 та Ту-95.

Росія не просувається в Україні, тож загроза ескалації залишається високою. Москва продовжить створювати невизначеність щодо застосування ядерної зброї, - зазначили у розвідці.

За даними Норвегії, Росія вже давно погрожує розгорнути високоточну зброю великої дальності та гіперзвукові ракети на кордоні з НАТО.

У серпні 2022 року Росія оголосила про розміщення в Калінінграді трьох винищувачів МіГ-31, оснащених гіперзвуковою балістичною ракетою "Кинджал". За словами Росії, метою було забезпечення стратегічного стримування НАТО в регіоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?