У Кремлі заговорили про припинення дії ядерного договору зі США
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кремлі заговорили про припинення дії ядерного договору зі США

У Кремлі заговорили про припинення дії ядерного договору зі США
Джерело:  online.ua

Команда російського диктатора Володимира Путіна почала стверджувати, що РФ може вийти з договору New START - Договір про стратегічне наступальне озброєння зі США - уже після 2026 року. З такою заявою виступив заступник глави МЗС Росії Сергій Рябков.

Джерело: росЗМІ,  Reuters

РФ може зупинити дію ядерного договору зі США

Це цілком можливий сценарій, - сказав Рябков.

Журналісти звертають увагу на те, що офіційні перемовини Москви та Вашингтона стосовно відновлення інспекцій за новим договором СНО, термін дії якого закінчується в лютому 2026 року, були скасовані в останній момент у листопаді минулого року.

Ні команда Байдена, ні команда Путіна не змогли домовитися про часові рамки нових переговорів.

Що важливо розуміти, Договір про стратегічне наступальне озброєння, який у 2021 році продовжили на п'ять років, залишається єдиним діючим між РФ і США договором у сфері контролю озброєнь.

Як уже згадувалося раніше, підписаний у 2010 році на 10 років, СНО-3 покликаний обмежувати стратегічні носії та ядерні боєголовки РФ і США до 700 і 1550 відповідно. Договір може продовжуватись на термін в 5 років у разі доброї волі кожної зі сторін.

Що цікаво, команда колишнього американського лідера Дональда Трампа не була налаштована на продовження договору, проте новий презиеднт США Джо Байден погодився продовжити дію New START.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?