Шансів не буде: чи розуміє Росія свої шанси проти НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Шансів не буде: чи розуміє Росія свої шанси проти НАТО

Шансів не буде: чи розуміє Росія свої шанси проти НАТО
Джерело:  online.ua

Російські пропагандисти часто розповідають, що вони воюють не проти України, а проти НАТО. Політолог Олександр Антонюк розповів online.ua, чи розуміють в Росії, що для них означатиме війна з НАТО.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Як РФ оцінює свої шанси у війні з НАТО

Політолог навів приклад, коли на території Польщі впали 2 ракети. Він спостерігав за ефіром російських пропагандистів перші 2 години після інциденту.

Перше: жодної офіційної заяви не було з боку офіційної влади РФ. Путін мовчав, Пєсков мовчав. Переляк в очах пропагандистів, я відверто скажу, не міг мене не радувати. Тому що коли постало питання реальної війни з НАТО… Тут вони почали чесати голову: как же так? Вони забули, що вони воювали з НАТО буквально ще пару годин назад. Це були 2 години здорового глузду практично. У Скабєєвої, уявляєте? Говорю, напевно, фантастичні речі. Але там проскакувала оцінка реальності, а що ж буде, якщо НАТО почне воювати насправді.

Антонюк зазначає, що військові в Росії цілком розуміють, що якщо НАТО піде війною, то кількість особового складу і якість техніки буде не на користь РФ.

Також російські військові оцінюють ситуацію з ядерною війною і прекрасно усвідомлюють, що від них не залишиться каменя на камені.

Це правда. Але вони прекрасно знають, що шансів вижити в них уже не буде зовсім. Це я до того, щоб ми розуміли, що вони теж про це думають, і у них є цей страх.

РФ сприйняла заяви про падіння ракети ППО в Польщі як слабкість

Як тільки було офіційно визнано, що це українська ракета (це не означає, що це була правильна позиція), і перший, хто таку версію озвучив, був президент Сполучених Штатів Джо Байден. Він сказав, що мало ймовірно, що це російська ракета, даючи сигнал полякам, що це була українська ППО.

На думку Антонюка, це було несправедливе твердження. Володимир Зеленський до останнього намагався добитися якогось справедливого розслідування. Але, за словами політолога, це геополітика, де цинізм і фарс – це теж один із атрибутів.

На думку експерта, як тільки Європейським Союзом та нашими західними партнерами було погоджено і визнано, що це ракета протиповітряної оборони, Росія це сприйняла як слабкість.

У результаті, російські пропагандисти почали знову кричати, як вони воюють з НАТО, Америка боїться, поляки бояться, Німеччина боїться. Якщо була хоча б залучена 4 стаття, коли зібралося б НАТО. Можливо, затягнувши це на 12 годин, вийшло б тримати Росію на такій нервовій хвилі, щоб вони переживали, ми би багато чого б побачили, навіть, можливо, каяття з боку Росії. Можливо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?