Росія влаштувала чергову зухвалу провокацію - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія влаштувала чергову зухвалу провокацію - що відбувається

Росія влаштувала чергову зухвалу провокацію - що відбувається
Джерело:  online.ua

Росія влаштувала нову зухвалу провокацію проти США. На цей раз протичовновий літак Тихоокеанського флоту Іл-38 непомітно підкрався до атомного авіаносця George Washington, в результаті чого США довелося підняти в повітря три винищувача, щоб перехопити російський літак і проводити незваного гостя подалі від авіаносця. Відео небезпечного наближення російського Іл-38 до американського авіаносця з'явилося в мережі, повідомляє ONLINE.UA.

Відео з черговою провокацією Росії зняли російські льотчики з борта Іл-38. Вони запевняють, що їм вдалося непоміченими пройти повз корабля на відстані пострілу в упор. Російські авіатори зізналися, що наблизилися на небезпечну відстань до авіаносця заради забави.

Виявивши літак потенційного противника, моряки США підняли в повітря трьох винищувачів - двох F/A-18 Hornet і F-15, який мав під крилами багатий арсенал ракет. Американські винищувачі перехопили російський протичовновий літак і проводили його на безпечну відстань.

Це не перша провокація з боку Росії, яка сталася за останній час. Нещодавно Міноборони РФ направило в район Аляски і Канади два стратегічні ракетоносці Ту-160. Глава Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) різко відреагував на появу російських бомбардувальників. Він назвав дії російських Ту-160 продовженням нарощування все більш агресивних заходів з боку Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія влаштувала нову зухвалу провокацію над Середземним морем. Цього разу російський винищувач Су-35 небезпечно перехопив американський патрульний літак P-8A Poseidon. Су-35 летів на високій швидкості і наблизився до американського патрульного літака на відстань близько 25 футів (близько 7 м), чим піддали небезпеці обидва екіпажі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?