Росія влаштувала нову зухвалу провокацію - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія влаштувала нову зухвалу провокацію - що відбувається

Росія влаштувала нову зухвалу провокацію - що відбувається
Джерело:  online.ua

Росія влаштувала нову зухвалу провокацію над Середземним морем. Цього разу російський винищувач Су-35 небезпечно перехопив американський патрульний літак P-8A Poseidon. Інцидент стався напередодні, 19 квітня. Про небезпечне наближення російського літака до американського P-8A Poseidon повідомила пресслужба шостого флоту ВМС США, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що російський винищувач Су-35 протягом 100 хвилин двічі перехоплювали літак P-8A Poseidon ВМС США. Перше перехоплення в США оцінили як "безпечне і професійне" зближення, проте під час другого маневру Су-35 летів на високій швидкості і наблизився на відстань близько 25 футів (близько 7 м), чим піддав небезпеці обидва екіпажі.

Провокаційні дії з боку російського екіпажу призвели до турбулентності і вихлопу реактивного двигуна американського P-8A Poseidon, а також поставили під загрозу безпеку обох літаків.

Це не перша провокація з боку Росії, яка сталася за останній час. Нещодавно Міноборони РФ направило в район Аляски і Канади два стратегічні ракетоносці Ту-160. Глава Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) різко відреагував на появу російських бомбардувальників. Він назвав дії російських Ту-160 продовженням нарощування все більш агресивних заходів з боку Росії.

Аналогічну провокацію Росія влаштувала і в небі над Балтією. Ланка польських винищувачів F-16 вирушила на перехоплення російського літака Су-24МР і супроводжували російського розвідника до кордону його рідної країни. Аналогічна ситуація повторилася через два дні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія влаштувала зухвалу провокацію в Аравійському морі. Російський військовий корабель наблизився до американського корабля на 55 метрів, створивши ризик зіткнення. У Пентагоні назвали ситуацію "небезпечним інцидентом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?