Росія влаштувала нову зухвалу провокацію проти України і Франції
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія влаштувала нову зухвалу провокацію проти України і Франції

Росія влаштувала нову зухвалу провокацію проти України і Франції
Джерело:  online.ua

Росія влаштувала чергову скандальну провокацію проти України, намагаючись домогтися зниження підтримки офіційного Києва європейськими союзниками. На цей раз в Кремлі вирішили зіпсувати відносини між Францією і Україною. Для цього російські "пранкери" Олексій Столяров (Лексус) і Володимир Кузнєцов (Вован) подзвонили спецдоповідачу Парламентської асамблеї Ради Європи від Франції Жаку Меру нібито від імені віце-президента ПАРЄ, народного депутата України Олександра Мережка і підняли під час розмови тему арешту російського опозиціонера Олексія Навального, після чого опублікували відповідний запис на своєму YouTube-каналі. Мережко розкритикував команду російського президента Володимира Путіна за чергову зухвалу провокацію і заявив, що її наслідки насамперед ударять по Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Черговий "шедевр" російських жартівників, який свідчить про те, що російська сторона застрягла в своїх розіграшах на етапі початку 2000-х. Вважаю, що мій французький колега в ході бесіди поводився дуже достойно. До речі, ми попили з паном Жаком Мером кави і поспілкувалися ще в січні, відразу після телефонного дзвінка, який він отримав нібито від мене. Ми з ним члени комітету з правових питань та прав людини. Трохи знаючи психологію французів, впевнений, що ця затія вдарить саме по російській стороні, яка вже років десять як втратила здатність прораховувати ситуацію хоча б на два кроки вперед ", - прокоментував скандальну ситуацію Мережко.

Політик пояснив, що цим "розіграшем" росіяни хотіли оцінити ризики позбавлення права голосу РФ в ПАРЄ. Він нагадав, що "пранк" влаштували відразу ж після того, як в Росії виникла істерика після ініціативи України, за якою послідували погрози Москви вийти з Ради Європи.

Нагадаємо, російські пранкери Вован і Лексус регулярно влаштовують провокації проти України. У минулому році вони подзвонили польському президенту Анджею Дуді від імені генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша. Серед іншого в розмові обговорювалися і питання, що стосуються України. Дуда, відповідаючи на провокаційні питання пранкери, зазначив, що в Польщі зараз дуже хороші відносини з Україною і Варшава підтримує Київ. На питання, як він ставиться до президента України Володимиру Зеленському, Дуда відповів, що позитивно.

Важливо відзначити, що російські пранкери, яких підозрюють в роботі на спецслужби Росії, неодноразово розігрували різних іноземних лідерів. Вони вже дзвонили і президенту України Володимиру Зеленському, але він на нахабні провокації не піддався і поставив пранкерів на місце.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні потужно відповіли на рішення ПАРЄ щодо Росії. Перед візитом глави ПАРЄ Хендріка Дамса в Москву, який розпочнеться 15 березня, представник української делегації, віце-президент ПАРЄ Олександр Мережко нагадав йому про приниження глави європейської дипломатії Жозепа Борреля під час недавнього візиту в Росію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?