Росія влаштувала зухвалі провокації в водах Великої Британії: з'явилися шокуючі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія влаштувала зухвалі провокації в водах Великої Британії: з'явилися шокуючі подробиці

Росія влаштувала зухвалі провокації в водах Великої Британії: з'явилися шокуючі подробиці
Джерело:  online.ua

Росія влаштувала чергові зухвалі провокації. Цього разу російський фрегат «Адмірал Горшков», оснащений небезпечною зброєю, з загоном кораблів Північного флоту РФ пройшов недалеко від бази шотландських ВВС і насторожив королівські ВМС, які відправили для спостереження за російськими кораблями британський есмінець Defender.

Газета The Times повідомила, що на борту "Адмірала Горшкова" встановлено нову небезпечну зброю, яка здатна викликати у потенційного противника галюцинації і блювоту, передає ONLINE.UA.

Йдеться про станції візуально-оптичних перешкод 5П-42 "Філін", застосування яких може провокувати появу галюцинацій і хворобливого стану у ворогів за рахунок "коротких імпульсів високоінтенсивного світлового випромінювання".

Відзначається, що російський корабель провів протидиверсійні навчання недалеко від шотландського міста Лоссімут. Спікер Шотландської національної партії з питань оборони Стюарт Макдональд назвав ці навчання умисної провокацією, яку Росія влаштувала в територіальних водах Великої Британії.

Нагадаємо, група російських кораблів на чолі з фрегатом "Адмірал Горшков", на озброєнні якого є крилаті ракети великої дальності "Калібр", кілька днів тому почала прохід протоки Ла-Манш і вже сьогодні вийшла в Атлантику. У прес-службі Північного флоту повідомили, що російські кораблі виконають завдання далекого походу в різних точках Світового океану, а також зайдуть в порти іноземних держав. Тривалість походу складе кілька місяців. Також повідомляється, що "Адмірал Горшков" пізніше увійде до складу російської ескадри в Середземному морі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Росії похвалилися новою зброєю, яку вже встановлено на два фрегат а. Там створили станції візуально-оптичних перешкод 5П-42 "Філін", які засліплюють противника і можуть викликати у нього галюцинації, що призводить до дезорієнтації в просторі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?