Росія вперше заблокувала сайт українського міністерства через ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія вперше заблокувала сайт українського міністерства через ОРДЛО

Росія вперше заблокувала сайт українського міністерства через ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Окупаційна "влада" Донбасу, яку призначив президент РФ Володимир Путін, продовжує приховувати інформацію про захворювання COVID-19 в так званих "ЛНР" і "ДНР" і озвучує лише ті дані, які вигідні Кремлю. Місцевих жителів бойовики продовжують тримати в невіданні і запевняють, що коронавіруса в ОРДЛО немає, а відповідно немає ніякої необхідності в певному лікуванні пневмоній, якими масово хворіють люди. При цьому реальна ситуація з коронавірусом в "ЛНР" і "ДНР" жахлива. Від ковіда там помирає кожен дев'ятий пацієнт, а це найвищий показник смертності від коронавіруса в світі. Про це заявив глава МінТОТ України Олексій Резніков 10 лютого на Всеукраїнському Форумі"Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді". Він зазначив, що Кремль вже навіть пішов на безпрецедентні заходи і вперше заблокував сайт українського міністерства (МінТОТ - ред.), щоб приховати правду від росіян і жителів окупованого Донбасу про те, що реально відбувається в ОРДЛО, передає ONLINE.UA.

"Саме через поширення правди про ковід в ОРДЛО сайт Мінреінтеграціі був офіційно заблокований в Росії за поданням Роскомнагляда і Генеральної прокуратури Російської Федерації. Це перший прецедент, коли офіційний урядовий сайт іншої країни блокують в РФ за поширення правди", - повідомив Резніков.

Український міністр пояснив, що під виглядом "допомоги" в боротьбі з коронавірусом на Донбасі Кремль намагається легалізувати присутність російських військових на українській території. Але цей план команди президента РФ Володимира Путіна провалився, що, втім, не зупинило російську владу.

"Зараз щось подібне відбувається з темою вакцинації. Вони однаково маніпулюють даними, однаково приховують факти захворювання в окупаційних військах і т.п. Це чітко демонструє, що керуючий центр цих адміністрацій є загальним і знаходиться за їх межами. Це виступає доказом так званого ефективного контролю з боку РФ на окупованих територіях і це дуже важливо для майбутніх судових процесів ", - додав Резніков.

Міністр зазначив, що поки Кремль веде пропаганду про "допомогу" ОРДЛО, місцеві жителі до цих пір не можуть отримати якісну медичну допомогу і навіть виїхати на лікування на підконтрольну Україні територію, оскільки бойовики блокують роботу пунктів пропуску на лінії розмежування. Він також повідомив, що Путін навіть не забезпечив людей тестами на коронавірус і наказав змусити лікарів підписувати зобов'язання про нерозголошення реального стану захворюваності. Резніков вважає, що цю ситуацію можна без перебільшення назвати медичним геноцидом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Держдепі США викрили чергову брехню Путіна про вакцину. Пропаганда спрямована на те, щоб переконати людей недовіру до європейських вакцин Pfizer і Moderna і підкреслити переваги російського препарату "Супутник V" з недоведеною ефективністю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?