Росія втратила елітну бригаду військ біля Вугледара — Politico
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія втратила елітну бригаду військ біля Вугледара — Politico

Росія втратила елітну бригаду військ біля Вугледара — Politico
Джерело:  online.ua

Під час штурмів Вугледара на Донеччині, РФ могла втратити елітну 155-ту бригаду морської піхоти з Владивостока. За добу бригада втрачала 150-300 морських піхотинців.

Джерело: Politico

ЗСУ розбили елітну бригаду морпіхів РФ біля Вугледара

Біля Вугледара та Мар’їнки Донецької області знищено велику кількість сил противника, включно з командним складом, - сказав Politico начальник об’єднаного прес-центру Таврійського району ЗСУ Олексій Дмитрашківський.

Також, за його словами, російські війська втратили близько 130 одиниць техніки, у тому числі 36 танків за минулий тиждень.

За його оцінками, загалом російська 155-а бригада морської піхоти налічувала близько 5000 солдатів, члени якої були вбиті, поранені або взяті в полон.

Українські морські піхотинці також опублікували відео, як російські війська панікують і скупчуються на полі бою під Вугледаром.

Іди зроби цвинтар! Боже, перша колона пішла туди і підірвалася, а друга пішла точно так само, – говорять на відео українські артилеристи, спостерігаючи за підходом росіян до Вугледару.

Відео містить нецензурну лексику.

Дмитрашківський повідомив, що російську 155-ту бригаду вже тричі довелося переукомплектовувати.

Перший раз після Ірпеня та Бучі; другий раз розбили під Донецьком — знову оговталися. А зараз майже всю бригаду вже знищено під Вугледаром, – сказав він.

Поразка сталася лише через кілька днів після того, як міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив про «успішний наступ під Вугледаром».

Проте російські війська продовжують штурмувати українські позиції поблизу Вугледара, Авдіївки та Бахмута, де українці готуються до вуличних боїв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?