Росія ввела нові санкції проти українських компаній
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія ввела нові санкції проти українських компаній

Росія ввела нові санкції проти українських компаній
Джерело:  online.ua

Росія вирішила розширити санкції проти України, які глава Кремля Володимир Путін ввів в 2018 році за "недружні дії щодо громадян і юридичних осіб РФ". Йдеться про спеціальні економічні заходи щодо окремих осіб і компаній. Повний список санкцій Росії проти України налічує вже майже тисячу українців, в числі яких керівництво Верховної Ради і майже весь склад президентської партії "Слуга народу". Напередодні прем'єр-міністр Російської Федерації Михайло Мішустін підписав постанову, якою ввів санкції проти ще 9 українських компаній - тепер їх 84 в санкційному списку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт російського уряду.

Список українських компаній, щодо яких Росія ввела санкції:

  • ТОВ «Донмар», Одеса;

  • ТОВ «Краншип», Одеса;

  • ТОВ «Максима Метал Сервіс», Дніпро;

  • ПАТ «Полтавський автоагрегатний завод», Полтава;

  • ТОВ «Солар Стальконструкція», Дніпро;

  • ТОВ «Трансшип», Одеса;

  • дочірнє підприємство «Трансшип Балк», Одеса;

  • дочірнє підприємство «Трансшип-Сервіс», Одеса;

  • Kirgan Holding S.A., Панама.

Нагадаємо, в Росії діють санкції не тільки проти України, але і проти Євросоюзу. Як відомо, у відповідь на обмежувальні заходи західних країн після незаконної анексії Криму і початку збройної агресії Росії проти України на Донбасі президент РФ Володимир Путін ввів продуктове ембарго в серпні 2014 року. На сьогоднішній день проти Росії також діє цілий пакет західних санкцій. Вони забороняють імпорт в Євросоюз товарів з окупованого Криму і Севастополя і експорт певних товарів і технологій з ЄС, що стосуються транспорту, телекомунікацій та енергетики. Також вони забороняють робити інвестиції європейським бізнесменам і надавати туристичні послуги на території включеного українського півострова. Зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити в кримські порти. Щорічно Рада ЄС продовжує і підсилює діючі обмеження. У 2021 році в Євросоюзі не змінили свою позицію. Там нагадують Кремлю, що Крим - це український півострів, і поки російська влада не поверне його офіційному Києву, санкційний тиск на окупантів буде тільки посилюватися.

Важливо відзначити, що нещодавно країни Євросоюзу почали роботу над ініціативою про введення нових санкцій проти режиму Володимира Путіна. Приводом для такого жорсткого рішення став замах на опозиціонера Олексія Навального з його подальшим арештом після повернення з лікування в Німеччині.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія вперше заблокувала сайт українського міністерства через ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?