Росія вже почала погрожувати ПАРЄ і ставити ультиматуми: що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія вже почала погрожувати ПАРЄ і ставити ультиматуми: що відбувається

Росія вже почала погрожувати ПАРЄ і ставити ультиматуми: що відбувається
Джерело:  online.ua

Росія ще не встигла повернутись до ПАРЄ завдяки проросійському рішенню Асамблеї, однак уже ставить країнам-членам свої умови. За словами представників російської делегації, РФ не буде миритись із жодними обмеженнями, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

Члени делегації Росії заявляють, що покинуть сесію ПАРЄ, якщо до них застосують хоча б маленькі санкції. Глава делегації Петро Толстой цинічно заявив, що у такому разі представники Росії просто "встануть і підуть".

Що важливо, тепер ПАРЄ не може позбавити російську делегацію права голосувати, виступати в ПАРЄ і бути представленою в органах асамблеї. Це і є так звані "великі санкції". Однак Асамблея досі може запровадити низку обмежень щодо росіян – це і є "малі санкції". Які права членів російської делегації поки може обмежити ПАРЄ:

  • висувати проекти резолюцій;

  • скеровувати депутатські запити;

  • брати участь в моніторингових місіях;

  • бути призначеними доповідачами та спостерігачами за виборами;

  • представляти ПАРЄ і РЄ в інших організаціях.

Як повідомляв ONLINE.UA, український лідер Володимир Зеленський заявив, що розчарований рішенням Парламентської асамблеї Ради Європи затвердити без обмежень повноваження делегації Російської Федерації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?