Росія забирає свої ПВК з інших країн для відправлення на війну проти України — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія забирає свої ПВК з інших країн для відправлення на війну проти України — Генштаб

Росія забирає свої ПВК з інших країн для відправлення на війну проти України — Генштаб
Джерело:  online.ua

ЗСУ завдали 14 авіаударів по військовій техніці, опорному пункту та ППО росіян. Збито 2 гелікоптери та 2 БПЛА. Під час ранкової ракетної атаки РФ ППО ЗСУ знищило 45 з 55 російських ракет. РФ виводить контингент приватних військових кампаній з Республіки Малі для війни в Україні.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Ситуація на передовій 31 жовтня

Авіація Сил оборони, протягом доби, завдала по ворогу 14 ударів.

12 з них - по районах зосередження озброєння та військової техніки; по взводному опорному пункту, а також позиції комплексу протиповітряної оборони противника. Українські підрозділи протиповітряної оборони збили 2 гелікоптери (Ка-52 та Мі-8) і 2 ворожих БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та інші важливі військові об’єкти.

Ракетний удар по Україні

Загалом, противник завдав до 10 авіаційних ударів та здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Крім того, ворожих ракетних ударів зазнала інфраструктура в районах Київської, Полтавської, Запорізької, Харківської, Черкаської, Чернівецької та інших областей.

Ворог атакував військові та цивільні інфраструктурні об’єкти 55 авіаційними керованими ракетами, 45 з яких наші захисники збили.

На фоні значних втрат на території України російське воєнно-політичне керівництво шукає способи поповнення окупаційних військ за рахунок приватних військових компаній.

Незважаючи на значні іміджеві та політичні втрати на міжнародній арені, прийнято рішення про виведення контингенту приватних військових кампаній з Республіки Малі.

Крім того, російські військові найманці намагаються створити авіаційну складову, що може бути застосована в Україні.

Проте, ефективність та навченість льотчиків, які використовують різні модифікації Мі-8, не дозволяє виконувати завдання за призначенням. Крім того, на мотивацію льотного складу негативно впливають значно знижені, у порівнянні з Сирією, виплати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?