Росія загубила космічний корабель: у соцмережах жартують про українські ракети
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія загубила космічний корабель: у соцмережах жартують про українські ракети

Росія загубила космічний корабель: у соцмережах жартують про українські ракети
Джерело:  ТАРС

У Росії втратили зв'язок з космічним кораблем "Прогрес".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС, який цитує Роскосмос.
"Повідомляємо, що сьогодні після пуску ракети-носія "Союз-У" з транспортним вантажним кораблем "Прогрес МС-04" з 383 секунди пропала телеметрія. Зараз фахівці Роскосмосу з'ясовують ситуацію", - йдеться в повідомленні.
Джерело в ракетно-космічній галузі повідомило журналістам, що корабель, швидше за все, вийшов на нерозрахункову орбіту і не зможе долетіти до Міжнародної космічної станції.
"З огляду на те, що двигуни третього ступеня ракети-носія пропрацювали недостатній час, корабель, швидше за все, вже впав в районі Китаю або в районі Тихого океану", - сказав співрозмовник агентства.
За його словами, позаштатна ситуація виникла раніше, ніж відбулося відділення корабля від ракети.
"Якщо за 150 секунд до відділення відбувається таке, то важко очікувати чогось іншого. Швидше за все, він втрачений", - підкреслило джерело.
У мережі сміються і однією з версій того, що сталося називають українські ракети, пуск яких відбувався 1 грудня в рамках навчань.





Як повідомляв ONLINE.UA, раніше під час навчань російських Повітряно-десантних військ в Краснодарському краї 24 листопада троє десантників зникли після стрибка з парашутом, пізніше одного з них знайшли мертвим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?