Росія заплатить за відновлення України замороженими активами — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія заплатить за відновлення України замороженими активами — Зеленський

Росія заплатить за відновлення України замороженими активами — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський висловив переконання, що ніякої руїни після завершення війни в Україні не буде, а Росія заплатить за відновлення зруйнованих будинків та інфраструктури за рахунок заморожених активів та за кошт власних олігархів, які наразі фінансують злочинну війну Кремля.

Джерело: звернення президента

Росія змушена буде профінансувати відновлення України

Президент зазначив, що 12 квітня взяв участь у зустрічі у форматі фінансової підтримки України.

Цей захід відбувається у Вашингтоні й обʼєднує міністрів фінансів "міцних демократій" – партнерів України, Єврокомісію, керівників міжнародних фінансових інституцій, як-то МВФ, Світовий банк, Європейський банк реконструкції та розвитку.

Ніякої руїни в Україні не буде

Темою зустрічі було, насамперед, відновлення України після бойових дій.

Я подякував партнерам за те, що вони допомагають нам зберігати стійкість України, нашу фінансову стабільність. І закликав бути активнішими, щоб Україна могла бути активнішою у відбудові, у поверненні українцям нормального життя. Жодної руїни в Україні не буде. Це наша мета. І це буде цілком конкретний доказ повного програшу держави-терориста. Тим паче, що світ знає рішення – щодо активів Росії, російських посадовців, олігархів, які багатіли, поки їхня держава ставала терористом…Усі ці активи мають піти на компенсацію збитків тим, кому Росія принесла біль і страждання. Російські активи повинні піти на відновлення після агресії. Війна повинна вийти найдорожчою саме для агресора. І все для цього ми робимо. Дякую партнерам, які нас підтримують, - наголосив президент.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?