Смерть Путіна чи Зеленського. США готуються до "диких" сценаріїв війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Смерть Путіна чи Зеленського. США готуються до "диких" сценаріїв війни в Україні

Смерть Путіна чи Зеленського. США готуються до "диких" сценаріїв війни в Україні
Джерело:  online.ua

Американська розвідка активно готувалася та продовжує готуватися до найгірших сценаріїв розвитку війни в Україні – йдеться навіть про загибель глави держави Володимира Зеленського. Про це журналістам вдалося дізнатися після витоку секретних документів Пентагона.

Джерело: The New York Times

Розвідувальне управління Міноборони США виділило 4 сценарії "диких карт", а також спрогнозувало, як вони можуть вплинути на хід російсько-української війни.

Згідно з даними журналістів, такий підхід до прогнозування майбутнього є досить типовим методом роботи розвідки США.

Таким чином офіційний Вашингтон готується до будь-яких можливих змін на міжнародній арені.

Гіпотетичні сценарії включають смерть президентів Росії Володимира Путіна та України Володимира Зеленського, зміну керівництва в Збройних силах Росії та удар України по Кремлю. Документ описує, як кожна з таких ситуацій може потенційно призвести до ескалації в Україні, завершення конфлікту шляхом переговорів або ж не мати суттєвого впливу на хід війни.

Що цікаво, розвідка США ніколи не зупиняється на найбільш вірогідному сценарію розвитку подій, оскільки розуміє, що статися може що завгодно.

У Пентагоні проаналізували, що буде у разі удару України по Кремлю

За словами журналістів, Пентагон справді розглядав сценарій удару ЗСУ по Кремлю.

Американські розвідники дійшли висновку, що ця подія може призвести до ескалації, коли російський диктатор у відповідь на суспільний резонанс розпочне повномасштабну військову мобілізацію і розгляне можливість застосування тактичної ядерної зброї.

У Міноборони США не відкидали й варіант того, що Путін змушений буде домовлятися з Києвом про початок переговорів через паніку у Росії.

Команда Джо Байдена справді стурбована можливим ударом по Москві з боку України, оскільки це може спричинити різку ескалацію з боку Росії. Небезпека такого удару з боку України є однією з причин, чому Сполучені Штати неохоче надають Києву ракети більшої дальності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?