Росія заявила, що проведе спільні масштабні навчання з НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія заявила, що проведе спільні масштабні навчання з НАТО

Росія заявила, що проведе спільні масштабні навчання з НАТО
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна поділилися з міжнародною спільнотою неочікуваною новиною: 10 грудня офіційно стало відомо, що кораблі Чорноморського флоту Росії в лютому 2021 року візьмуть участь у міжнародних навчаннях "АМАН-2021" в акваторії Пакистанського порту Карачі, до яких також будуть залучені ВМС країн НАТО. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву Чорноморського флоту РФ.

Варто звернути увагу на те, що це перші за 10 років спільні навчання Росії з кораблями військово-морських сил Альянсу. За попередніми даними, РФ на навчаннях представлять фрегат, патрульний корабель, рятувальне буксирне судно, підрозділ морської піхоти, загін розмінування і вертоліт морського базування.

Також зазначається, що окрім кораблів Росії, в маневрах візьмуть участь кораблі ВМС США, королівський військово-морський флот Великої Британії, ВМС Китаю, Морські сили самооборони Японії, ВМС Туреччини, ВМС Філіппін, а також королівські морські сили Малайзії, ВМС Шрі-Ланки і військово-морські сили Індонезії.

"Востаннє кораблі військово-морського флоту Росії брали участь в спільних з кораблями НАТО навчаннях в 2011 році біля берегів Іспанії", — йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, це доволі неочікувана новина, враховуючи попередні заяви керівництва НАТО про те, що Альянс вважає РФ однією з найсерйозніших небезпек для блоку та усієї міжнародної спільноти. Окрім того, 30 листопада офіційно стало відомо, що глави МЗС членів НАТО вирішили скликати термінове засідання, щоб детально обговорити ситуацію, яка наразі склалася в Україні, Грузії, а також розширення військової присутності Росії в Нагірному Карабасі. Цю інформацію першим підтвердив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

"Росія модернізує свій ядерний арсенал і розгортає нові ракети. Вона розміщує нові сили у наших сусідів від Крайньої Півночі до Лівії та Сирії. Ми також бачимо посилення російської військової присутності в результаті криз в Білорусі та Нагірному Карабаху. Тому міністри обговорять, що ще ми можемо зробити у відповідь на зростання російської військової активності", — заявив Столтенберг.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко схвалив оновлений план  застосування регіонального угруповання військ Білорусі та Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?