Росія зазнала фіаско при спробі викрити Україну у "неонацизмі"
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія зазнала фіаско при спробі викрити Україну у "неонацизмі"

Росія зазнала фіаско при спробі викрити Україну у "неонацизмі"
Джерело:  online.ua

Російське представництво у Раді Європи звинуватило України в "неонацизмі". Утім, на офіційному рівні відповідне звинувачення ніхто не підтримав, окрім представників Кремля. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на постпреда Києва у відомстві Бориса Тарасюка.

За його словами, всі країни буквально проігнорували заклики Москви.

"Росія зазнала нищівної поразки у Раді Європи: спроба звинуватити Україну в "неонацизмі" була підтримана… однією делегацією – самою Росією", - наголосив дипломат.

Тарасюк тим часом звернувся до міжнародної спільноти із закликом відреагувати належним чином на репресії та інші порушенням прав людини, які тривають у Криму під окупаційним режимом.

Росія ще з часів зими-весни 2014 року звинувачувала український уряд чи окремих політиків у нацизмі, фашизмі, неонацизмі чи неофашизмі. Що цікаво, ці устрої повністю пов'язані з образом потужного лідера, який тримає країну при собі багато років — це зовсім не походить на Україну, де президенти й уряди змінюють один одного відповідно до виборів.

Водночас у Росії набирала оберти фактично нова релігія, пов'язана з перемогою 9 травня. Ймовірно, саме з цим пов'язана тенденція вдаватися до "найстрашніших" звинувачень для такої ідеології — дорікань у фашизмі чи нацизмі.

Утім, відповідні заяви не знаходили жодної підтримки з боку міжнародної спільноти.

Як повідомляв ONLINE.UA, команди українського лідера Володимира Зеленського та очільника Кремля Володимира Путіна накинулися одна на одну з новими гучними звинуваченнями через відсутність продовження діалогу у нормандському форматі. Так, офіційний Київ вимагає у російської влади виконувати домовленості, які досягнули сторони під час переговорів нормандської четвірки, які відбулися у грудні 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?