Жодного саміту не буде — між командами Зеленського та Путіна спалахнув новий конфлікт
Категорія
Політика
Дата публікації

Жодного саміту не буде — між командами Зеленського та Путіна спалахнув новий конфлікт

Жодного саміту не буде — між командами Зеленського та Путіна спалахнув новий конфлікт
Джерело:  online.ua

Команди українського лідера Володимира Зеленського та очільника Кремля Володимира Путіна накинулися одна на одну з новими гучними звинуваченнями через відсутність продоження діалогу у нормандському форматі. Так, офіційний Київ вимагає у російської влади виконувати домовленості, які досягнули сторони під час переговорів норманднської четвірки, які відбулися у грудні 2019 року. Після цього в Кремлі заявили, що у найближчий час не йдеться про наступну зустріч "нормандії" на найвищому рівні. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Міністерство закордонних справ України та на анонімне джерело, близьке до кремлівського куратора українського напрямку Дмитра Козака, яке поділилося інформацією про плани команди Путіна в коментарі "Коммерсанту".

"Інтенсивні контакти на всіх майданчиках. Немає нічого такого, чим можна пишатися, але робота триває... Жодного саміту найближчим часом (не буде - ред.). Це не комільфо збирати перших осіб, не виконавши принципово жодного рішення попереднього саміту. Нема чого збиратися повторно з тим же порядком, з невиконанням того, під чим підписалися", — заявило анонімне джерело в Кремлі.

Окрім того, наголошується, що куратор Путіна по Донбасу Дмитро Козак часто спілкується з очільником Офісу президента України Андрієм Єрмаком і колегами з Німеччини і Франції.

Команда глави держави Володимира Зеленського знову закликала офіційну Москву виконати всі рішення, які були підтримані лідерами чотирьох країн під час перемовин, яківідбулися рік тому. Офіційний Київ звертає увагу на те, що ініціативи України дотепер залишаються без належної реакції влади РФ.

Не можна не згадати про те, що 9 грудня 2020 року виповнюється рік з часу проведення Паризького саміту глав держав та урядів держав-учасниць "Нормандського формату". Поплічники глави Кремля Володимира Путіна продовжують блокувати намагання України організувати новий саміт нормандської четвірки, щоб обговорити ситуацію на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український журналіст та представник України в ТКГ Денис Казанський пояснив, на що Володимир Путін хоче перетворити Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?