Росія зіткнулася з найбільшим за останні десятиліття дефіцитом робочої сили
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія зіткнулася з найбільшим за останні десятиліття дефіцитом робочої сили

Росія зіткнулася з найбільшим за останні десятиліття дефіцитом робочої сили
Джерело:  online.ua

За останні три роки через вплив COVID-19 і війну в Україні населення Росії скоротилося на два мільйони більше, ніж очікувалося.

Джерело: Міноборони Великої Британії

Росія зіткнулася з найбільшим за останні десятиліття дефіцитом робочої сили

Центральний банк Росії опитав 14 000 роботодавців і виявив, що кількість вільних працівників знаходиться на найнижчому рівні з 1998 року, - йдеться в повідомленні.

На чисельність населення Росії вплинули наслідки COVID-19 та війна в Україні. Крім того, у 2022 році Росію покинули до 1,3 мільйона осіб, у тому числі багато молодих і добре освічених людей, які працюють у високоприбуткових галузях.

У Мінкомзв'язку Росії заявили, що близько 10% (100 тисяч) ІТ-працівників залишили країну у 2022 році й не повернулися. Мобілізація, історично висока еміграція, старіння та скорочення населення обмежують пропозицію робочої сили, - зазначається в дописі.

У британській розвідці припускають, що це, швидше за все, призведе до зниження потенційного зростання російської економіки та ризикує розпалити інфляцію.

У Кремлі шукають способи завершити війну 

При чому не в плані людського ресурсу, а в плані технічному. У них величезний мобілізаційний резерв. Але цих людей треба в щось одягнути, взути, озброїти... І головне – командирів знайти, чимось їх годувати, — зазначає Ягун.

Генерал-майор СБУ підкреслив, що західні партнери передають Україні сучасну бронетехніку та боєприпаси, тоді як росіяни змушені ремонтувати та відновлювати стару радянську техніку.

Росії потрібна якась броня, якась техніка... і ця техніка ніде не з’являється... Росія намагається десь в Африці витягнути старі радянські запаси. Їм доводиться підтягувати і ремонтувати ту стару техніку, яка була в боях або на консервації. Але через санкції немає таких можливостей... І це все не зможе зупинити, якщо почнеться, наступ ЗСУ. Тому є дуже багато варіантів, які вони розглядають. Це починаючи від жесту доброї волі або, що все, що треба було зробити, вже зробили... — пояснює Ягун.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?