Росія зменшить експорт та транзит нафти зі своїх західних портів
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія зменшить експорт та транзит нафти зі своїх західних портів

Росія зменшить експорт та транзит нафти зі своїх західних портів
Джерело:  online.ua

У березні поточного року Росія скоротить експорт нафти та транзит зі своїх західних портів. Щодня планується зменшувати обсяг постачання на 10%.

Джерело: Reuters

Росія зменшить експорт із західних портів

У березні відвантаження нафти з портів Приморськ, Усть-Луги та Новоросійськ було заплановано на рівні 8,68 млн. тонн, що практично не відрізняється від лютневого рівня. Проте щодня обсяг відвантажень скорочується.

Запланований обсяг відвантаження нафти сортів Urals та KEBCO з балтійських портів Приморськ та Усть-Луга у березні становить 6,5 млн тонн, що перевищує лютневий план на 0,2 млн тонн.

Відвантаження нафти Urals, KEBCO і Siberian Light з російського чорноморського порту Новоросійськ у березні було встановлено на рівні 2,18 млн тонн, що нижче за лютневий план на 2,38 млн тонн, - йдеться в матеріалі.

Раніше надійшла інформація про можливе скорочення експорту нафти із західних портів Росії у березні на 25% порівняно з лютим у рамках спроби підняти ціни на російську нафту. У лютому відвантаження сирої нафти з балтійських портів Приморськ, Усть-Луга і Новоросійськ у Чорному морі були на рівні приблизно на 10% нижче за планований місячний обсяг.

Путін заборонив експорт російської нафти країнам, які запровадили стелю цін

Очільник Кремля Володимир Путін підписав указ, який забороняє продаж російських нафти і нафтопродуктів тим країнам, які прописують у контрактах стелю цін на "чорне золото" із РФ.

Варто звернути увагу на те, що указ російського диктатора набув чинності з 1 лютого і діятиме до 1 липня 2023 року. В документі йдеться про те, що з вступом указу в дію вводиться заборона на експорт нафти країнам, що підтримали стелю цін. Що стосується нафтопродуктів, то у цьому випадку дату повинен визначити уряд РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?