Росія змінила стратегію вербування до ПВК Вагнер. Мінкульт звернувся до YouTube
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія змінила стратегію вербування до ПВК Вагнер. Мінкульт звернувся до YouTube

Росія змінила стратегію вербування до ПВК Вагнер. Мінкульт звернувся до YouTube
Джерело:  online.ua

У Мінкульті попередили про нові методи РФ у вербуванні до ПВК “Вагнер”, серед яких популярні хостинги. Ткаченко звернувся з офіційним листом до YouTube.

Джерело: Олександр Ткаченко

Як Росія вербує молодь до ПВК Вагнера

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко попередив про нові способи РФ залучати все молодшу аудиторію до злочинної групи “Вагнера”.

За його словами, російська пропаганда змінюється та еволюціонує, все частіше використовуючи TikTok чи YouTube як майданчики для вербування, незважаючи на жорсткі правила обох спільнот. Це допомагає країні-агресорці збільшити та “омолодити” аудиторію вербування нових найманців для війни в Україні.

Ткаченко обурюється тим, що YouTube завжди славився жорсткою редакційною політикою та блокував шкідливий контент та канали.

Він звернувся з офіційним листом до головного виконавчого директора YouTube, LLC Ніла Мохана з проханням “вжити конкретних заходів для моніторингу та припинення інтернет-діяльності “Вагнера”.

Україна вдячна за неупереджену роль, яку YouTube відіграє у висвітленні агресії РФ проти України до сьогодні. Водночас ми вважаємо абсолютно неприпустимим факт, коли найбільший у світі відеохостинг дозволяє безперешкодно рекламуватися на своєму майданчику транснаціональній злочинній організації, якою “Вагнер” офіційно визнано в США, Великобританії та ЄС, – йдеться у дописі.

Ткаченко наголосив, що такі дії РФ є елементом гібридної війни і закликав світ зупинити її.

Впевнені, що наші партнери з YouTube виправлять ситуацію швидко, – написав він.

YouTube сприяє пропаганді Групи Вагнера на своїй платформі

YouTube опинився в епіцентрі гучного скандалу після того, як стало відомо, що вона дозволяє публікацію пісень та пропагандистських відео про ПВК "Вагнера". Ба більше, керівництво хостингу навіть дає можливість авторам такого контенту збирати кошти на війну проти України, ігноруючи санкції міжнародної спільноти та власні правила.

Журналісти знайшли докази того, що алгоритм YouTube використовується для підживлення проросійської дезінформації. Коли відео Вагнера на платформі закінчуються, глядачі перенаправляються на все більш насильницькі відео.

Речниця YouTube заявила, що на їхньому сайті "заборонено розміщувати вміст, спрямований на вихваляння, рекламу або допомогу насильницьким екстремістським або злочинним організаціям".

Однак представниця компанії не відповіла, що їхня команда планує робити з усіма відео про "вагнерівців", які досі можна знайти на YouTube.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?