Росія знову перекинула бомбардувальники подалі від кордону України
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія знову перекинула бомбардувальники подалі від кордону України

Росія знову перекинула бомбардувальники подалі від кордону України
Джерело:  online.ua

Росія перекинула свої бомбардувальники на базу Оленья до фінського кордону, щоб захистити літаки від атак українських безпілотників.

Джерело: Ilta-Sanomat

РФ знову перекидає бомбардувальники на Оленью

На базі Оленья на Кольському півострові поблизу Фінляндії з’являється все більше російських бомбардувальників. Це видно із супутникових знімків компанії Planet Labs.

Фото: PLANET LABS PBC

На знімках видно численні літаки Ту-95 і Ту-160, які вважають кістяком стратегічних бомбардувальних військ країни.

Літаки регулярно злітають з Оленьї для бомбардувань. Вони пролітають понад 3000 кілометрів до району пуску ракет над Каспійським морем. Після пусків літаки повертаються на північ.

На знімках також видно Ан-22 і Ту-22М3.  Ан-22 — транспортний літак, а Ту-22М3 — надзвуковий бомбардувальник, який також відноситься до стратегічних бомбардувальників.

Найбільше літаків Ту-95 можна побачити на знімку, зробленому в червні, загалом літаків було 15. У серпні, навпаки, на краю злітно-посадкової смуги на смузі стоять не менше чотирьох літаків Ту-160.

У минулі вихідні Україні вдалося завдати удару по базі Сольци-2 під Новгородом і знищити там один літак Ту-22М3. Повідомляється, що у відповідь Росія також перекинула бомбардувальники звідти в Оленью.

Чому РФ запускає ракети з Каспійського моря

Використання повітряного простору Каспійського моря в Україні пояснюється кількома факторами.

Оскільки запаси ракет закінчуються, Росії також довелося діставати зі своїх запасів старі ракети Х-55 і Х-22, які є менш надійними. Тому краще, щоб під стартовою зоною було якомога порожніше.

За словами українського військового експерта Михайла Жирогова, друга пускова зона розташована на північному березі Каспійського моря в малонаселеній Астраханській області.

Своєю тактикою вони намагаються мінімізувати шкоду для себе, тому що якщо запуск ракети невдалий, вона падає або на безлюдний полігон, або у воду і не вибухає. Якщо не працює двигун ракети, не спрацює і її боєголовка.

Ще одна практична причина стартового майданчика полягає в тому, що на півдні Росії зараз немає цивільних рейсів, тому ракети мають вільний маршрут в бік України.

Читайте також:

  • Навряд чи Росія здатна захистити від дронів свої авіабази — британська розвідка

  • РФ перекинула до кордонів Норвегії та Фінляндії 16 бомбардувальників для атак по Україні — фото

  • У мережі з'явилися фото загорання російського Ту-22М3 на аеродромі "Сольці"

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?