Росія знову зриває зернову угоду —глава Мінекономіки
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія знову зриває зернову угоду —глава Мінекономіки

Росія знову зриває зернову угоду —глава Мінекономіки
Джерело:  online.ua

За словами міністра економіки України Юлії Свіріденко, подальша робота "зернової угоди" знову опинилась під питанням через блокування Росією експорту українського зерна.

Джерело:   The Guardian

Росія знову намагається зірвати зернову угоду 

Вона знаходиться під загрозою зриву, Росія знову заблокувала інспекцію судів, - зазначає Свіріденко.

Міністр наголосила, що наразі для України вкрай важливо відновити експорт зерна через Польщу Словаччину та Угорщину, оскільки в іншому випадку експорт з України буде заблоковано.

Ми не можемо разом з нашими партнерами дати Росії можливість скористатися цією ситуацією, - підкреслила Свіріденко.

Болгарія готується заборонити експорт української сільгосппродукції 

Уряд Болгарії 19 квітня планує ухвалити рішення щодо заборони перелику сільскогосподарських товарів з України.

За словами глави мінсільхозу Болгарії Явора Гечева, за результатами зустрічі із представниками сільскогосподарського сектору країни, зокрема, виробниками зерна, його відомство вирішило направити запит до Мінекономіки щодо тимчасової заборони імпорту низки продуктів українського походження.

Ми вважаємо, що це буде сильним сигналом для Європи, тому що Європа не може просто слухати країни, вона повинна вживати заходів. Болгарські фермери заявляють, що вони не хочуть субсидій, вони хочуть свої ринки. Створюється недобросовісна конкуренція з боку України, - заявив Гечев.

Гечев допустив, що після покращення ситуації для болгарських фермерів заборона на імпорт сільгосппродукції з України може бути переглянута або змінена.

За словами виконавчого віцепрезидента Єврокомісії Маргрет Вестайгер, колегія Єврокомісії провела обговорення роботи "коридорів солідарності" на кордонах нашої країни.

Завтра відбудеться зустріч з представниками п'яти країн ЄС й самої України.

Сьогодні наші колеги провели обговорення навколо "коридорів солідарності". Виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс скличе завтра зустріч за участю Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії й Болгарії, а також України, щоб обговорити поточні проблеми, - зазначила Вестайгер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?