Росія зробить це знову: у США виступили з жорстким попередженням
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія зробить це знову: у США виступили з жорстким попередженням

Росія зробить це знову: у США виступили з  жорстким попередженням
Джерело:  online.ua

Представники Міністерства внутрішньої безпеки та Федерального бюро розслідувань США підтвердили ризики щодо ймовірного російського втручання у вибори президента-2020. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

За даними спецслужб, існує одразу 8 сценаріїв політичного вторгнення Кремля. До загроз високого рівня віднесли хакерську атаку й витік конфіденційної інформації. Такий інцидент вже стався під час виборчої кампанії 2016 року. Сервери Нацкомітету демократів зіткнулися зі зламом, який, як вважається, влаштували російські хакери.

Окрім того, Кремль може вдатися до:

  • використання економічних та ділових важелів;

  • впливу на людей через так звані ботоферми — з фейкових акаунтів у соцмережах;

  • пропагування тему виборів через медіа, які контролюють;

Загрозами помірного рівня стали фінансова підтримка кандидатів, маніпуляції з базами даних виборців чи системами підрахунку голосів, таємні консультації з представниками кампаній.

Нагадаємо, Росію звинуватили у втручанні в американські вибори 2016 року. Перемогу тоді здобув бізнесмен Дональд Трамп, республіканець. Його опоненткою була Гілларі Клінтон, колишня перша леді та держсекретарка.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський лідер Володимир Путін знову обвів американського колегу Дональда Трампа навколо пальця. Глава Кремля вирішив показати своє справжнє обличчя і цілі, які він переслідував під виглядом гуманітарної допомоги, яку "роздавав" країнам Заходу для боротьби з коронавірусом. Подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?