Росія зухвало проігнорувала вимоги міжнародної спільноти - що сталося
Категорія
Спорт
Дата публікації

Росія зухвало проігнорувала вимоги міжнародної спільноти - що сталося

Росія зухвало проігнорувала вимоги міжнародної спільноти - що сталося
Джерело:  online.ua

Допінг-скандал навколо Росії та її легкоатлетів призвів до вимоги виплатити штраф на користь World Athletics. Фінальною датою для нього було 1 липня, однак гроші організація не отримала. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

Російська сторона до 1 липня повинна була виплатити 5 мільйонів доларів США, Такий штраф встановили за підсумками засідання ради World Athletics у березні. Друга половина санкції тоді вважалася б умовною.

Водночас для РФ скоротили заявку на участь легкоатлетичної збірної у літній Олімпіаді — до 10 спортсменів. Слід зауважити, що покарання не стало занадто суворим, оскільки російській збірній взагалі загрожувало виключення зі складу організації.

Ще у червні Всеросійська федерація легкої атлетики наголошувала — виплатити штраф у встановлений термін неможливо. Представники організації пояснили це пандемією коронавірусу, яка порушила усі плани та спровокувала серйозну кризу.

Російський уряд на тлі цих заяв звернувся до World Athletics із закликом до так званого прояву солідарності. Наразі невідомо, які нові санкції загрожуватимуть Росії.

У World Athletics 2 липня відповіли російській стороні, що не можуть погодитися з відтермінуванням штрафу.

Як повідомляв ONLINE.UA, допінг-скандал, пов’язаний з російськими атлетами, поновився з іншою потужністю. Колишній очільник Міжнародної федерації легкої атлетики (IAAF) Ламін Діак зізнався у свідомому приховуванні проб росіян.

За словами колишнього посадовця, це зробили заради грошового "благополуччя". На його совісті — приховування 23 допінгових інцидентів перед Олімпіадою-2012 у Лондоні та московським чемпіонатом світу-2013.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?