Росія зважилася на новий безпрецедентний крок у справі MH17
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія зважилася на новий безпрецедентний крок у справі MH17

Росія зважилася на новий безпрецедентний крок у справі MH17
Джерело:  online.ua

15 жовтня офіційно стало відомо, що команда очільника Кремля Володимира Путіна неочікувано для усієї міжнародної спільноти відмовилася від консультацій з Нідерландами та Австралією щодо збитого над Донецькою областю літака "Малазійських авіаліній" рейсу MH17. Російські дипломати у своєму стилі почали скаржитися на те, що "не бачать сенсу" в їх продовженні. Окрім того, представники президента РФ почали стверджувати, що Нідерланди відразу дотримувалися єдиної версії катастрофи і саме тому технічне та кримінальне розслідування "вийшли упередженими, поверхневими і політизованими". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС РФ.

"Не чекаючи навіть на проміжні підсумки консультацій, а пройшло всього три раунди, Гаага обрала інший шлях, подавши міждержавну скаргу проти Росії до ЄСПЛ. Такі недружні дії Нідерландів позбавляють сенсу продовження тристоронніх консультацій і нашу участь у них... Було зроблено все, аби підкріпити скоростиглі звинувачення на адресу Росії… Відповідальність за зрив тристоронніх консультацій, отже, повністю лежить на офіційній Гаазі", — скаржаться російські дипломати.

Не можна не згадати про те, що прокуратура Нідерландів в ході судових слухань у справі збитого над Донбасом у 2014 році літака MH17 нещодавно представила запис нових телефонних розмов, які підтверджують той факт, що лайнер був збитий установкою "Бук", про яку говорили підозрювані. Варто звернути увагу на те, що саме телефонні розмови наразі залишаються найбільш конкретними доказами у справі MH17 щодо трьох російських і одного українського підозрюваних.Так, новий запис, який був представлений нещодавно, підтвердив, що проросійські сепаратисти думали, що збили український винищувач.

Нещодавно також стало відомо, що Нідерланди планують подати позов проти Росії до Європейського суду з прав людини через її роль у збитті літака рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році. Що важливо розуміти, таким кроком уряд країни хоче підтримати окремі скарги родичів загиблих, які вже звернулися до ЄСПЛ.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Нідерландах нарешті відновили судовий процес у справі про збитий МН17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?