Росіяни гатять з артилерії по своїм у Бахмуті – військовий ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни гатять з артилерії по своїм у Бахмуті – військовий ЗСУ

Росіяни гатять з артилерії по своїм у Бахмуті – військовий ЗСУ
Джерело:  online.ua

За словами командира батальйону "Сила свободи" Нацгвардії України Михайла Крижанівського, артилерійські підрозділи ЗСУ не можуть відпрацьовувати на повну, аби не влучити по своїх. Натомість артилеристи злочинної армїі РФ влучають у більшості випадків по своїх.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію в Бахмуті 

Ми не можемо вести артилерійський вогонь по передньому краю противника. Бо в деяких місцях відстань між окопами сягає 20-30 метрів. Це може зашкодити нашому особовому складу, тому наша артилерія зараз не може працювати так, як би вона хотіла. Але сам противник не шкодує своїх підрозділів, тому постійно застосовує артилерію і знищує свій особовий склад, - зазначає Крижанівський.

Однак, за словами керівника ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Івана Тимочка, ситуація у Бахмуті залишається цілком контрольованою.

За великим рахунком, ворог не зміг перейти в Бахмуті залізну дорогу, ворог пробував взяти під вогневий контроль дорогу на Краматорськ, але станом на сьогодні дорога ще використовується — там є основні напрямки і ворог не може взяти їх під контроль, не кажучи вже про допоміжні, - зазначив Тимочко.

Як САУ допомагають ЗСУ знищувати окупантів під Авдіївкою та Мар'їнкою

За інформацією командувача  оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського, українські військові відбивають спроби наступу злочинної армії РФ в районах Авдіївки та Мар'їнки за допомогою сучасних САУ.

Ворог робить спроби витіснити Сили оборони на Вугледарському, Мар‘їнському та Авдіївському напрямках, але йому це не вдається, - зазначив Тарнавський.

Зазначається, що росіяни проводять ротацію, здійснюють авіанальоти.

Сили оборони б‘ють ворога з використанням сучасних артилерійських систем 155 мм калібру, роблять це якісно, точно та зберігають перевагу на окремих ділянках фронту, - підкреслив Тарнавський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?