Росіяни готують "парад" у зруйнованому Маріуполі — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни готують "парад" у зруйнованому Маріуполі — ГУР

Росіяни готують "парад" у зруйнованому Маріуполі — ГУР
Джерело:  online.ua

У Маріуполі російські окупанти готуються до "урочистих заходів" 9 травня. Для цього вони терміново прибирають вулиці від завалів та тіл загиблих.

Джерело: ГУР

Росіяни прибирають у Маріуполі для проведення "параду" 

В зруйнований Маріуполь прибув перший заступник глави адміністрації президента росії, відповідальний за питання внутрішньої політики РФ, Сергій Кирієнко. Відомо, що віднедавна саме він став новим кремлівським куратором питань щодо ОРДЛО, - повідомили в ГУР.

Там зазначили, що основне завдання путінського чиновника – підготовка «урочистих заходів» 9 травня.

Відомо, що росіяни відмовляються від проведення «свята» в окупованому Донецьку, в тому числі імітації «військового параду». Наразі в ОРДЛО не проводиться підготовчих робіт з цих питань.

З цією метою проведення «урочистостей» в місті проводиться термінове прибирання центральних вулиць від завалів, тіл вбитих та нерозірваних російських боєприпасів.

Крім того, триває широкомасштабна пропагандистська кампанія, в ході якої росіянам демонструватимуться сюжети про «радість» місцевих жителів від зустрічі з окупантами.

Для підготовки відповідних матеріалів Маріуполь відвідував російський пропагандист Володимир Соловйов та очільник окупаційної адміністрації Донецька Денис Пушилін.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що росіяни збираються задіяти в "параді" українських військовополонених, що порушує Женевську конвенцію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?