Росіяни критикують Путіна за оголошене "різдвяне перемирʼя" — ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

Росіяни критикують Путіна за оголошене "різдвяне перемирʼя" — ISW

Росіяни критикують Путіна за оголошене "різдвяне перемирʼя" — ISW
Джерело:  online.ua

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що російські офіційні особи та блогери критикують президента РФ Володимира Путіна за оголошення так званого "різдвяного перемирʼя".

Джерело: ISW

Росіяни невдоволені звани путінським "перемирʼям"

Російські офіційні особи та блогери продовжують негативно реагувати на заяву Путіна 5 січня про "припинення" бойових дій, оскільки 6 січня бойові дії в Україні продовжилися.

Як зазначають аналітики, оголошення “перемирʼя” слугує лакмусовим папірцем для подразнення осіб в інфополі Росії, які підтримують взаємовигідні відносини з президентом РФ.

Однак у Росії практично не відреагували на оголошення США про надання Україні нової рекордної військової допомоги, що ще раз підкреслює, що Кремль та російський інформаційний простір вибірково висвітлюють західну військову допомогу як ескалацію, наголошує ISW.

Також у російському інформаційному просторі були особи, які не розкритикували, а навпаки використали заяви президента Путіна, щоб просувати наратив, що він є захисником релігійних цінностей і моралі.

Відомі російські військові блогери продовжують використовувати свої платформи для пропаганди викорінення української культурної та етнічної ідентичності.

Допоки Кремль продовжує надавати простір для таких заяв і жорстко цензурує висловлювання, які відхиляються від його власної інформаційної лінії, то цілі, які переслідує Путін у війні з Україною, залишаються зрозумілими, - зауважили експерти ISW.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?