Війська РФ примусили тисячі українських працівників Запорізької АЕС отримати російські паспорти
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ примусили тисячі українських працівників Запорізької АЕС отримати російські паспорти

Війська РФ примусили тисячі українських працівників Запорізької АЕС отримати російські паспорти
Джерело:  online.ua

За даними Генштабу, російські війська примусили 3 тисячі українських працівників Запорізької АЕС отримати російські паспорти.

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

РФ здійсила примусову паспортизацію тисячі працівників ЗАЕС

Російські загарбники продовжують психологічний та фізичний тиск на цивільне населення тимчасово окупованих та зайнятих територій. Зокрема, в місті Енергодар Запорізької області, російські окупаційні війська примусили близько 3000 працівників Запорізької АЕС отримати так звані російські паспорти, – повідомив Генштаб ЗСУ.

Як зазначається, окупаційні війська РФ у місті Енергодар насильно вивели з обігу українську гривню, погрожуючи місцевим підприємцям штрафами та вилученням майна.

Значно зросла кількість захоплених окупантами житлових приміщень, що були покинуті вимушеними переселенцями, – додали військові.

Яка ситуація на Запорізькій АЕС?

Нагадаємо, ще на початку грудня 2022 року заступник головного інженера Запорізької атомної станції Юрій Чернічук перейшов на бік ворога та почав співпрацю з "Росатомом".

За словами президента "Енергоатома" Петра Котіна, колаборант та зрадник Юрій Чернічук переконуватиме персонал Запорізької АЕС підписувати контракти з фейковим АО "Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС", якою керує Росатом.

Нагадаємо, що 8 грудня росіяни побили та вивезли в невідомому напрямку двох українських працівників працівників Запорізької АЕС.

Також війська РФ затримали та "кинули на підвал" начальника зміни ЗАЕС Костянтина Бейнера, котрий є ліцензованою особою й безпосередньо відповідає за ядерну і радіаційну безпеку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?