Військові РФ побили та викрали двох працівників ЗАЕС — Енергоатом
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ побили та викрали двох працівників ЗАЕС — Енергоатом

Військові РФ побили та викрали двох працівників ЗАЕС — Енергоатом
Джерело:  online.ua

Війська РФ посилюють репресії проти працівників ЗАЕС. 8 грудня росіяни побили та вивезли в невідомому напрямку двох працівників станції.

Джерело: Енергоатом

Росіяни побили та викрили працівників ЗАЕС

За повідомленням Енергоатому, 8 грудня російські військові вдерлися до приміщення, в якому розташоване Управління соціальних програм ЗАЕС.

У присутності інших працівників росіяни сильно побили начальника управління Олексія Трубенкова та його заступника Юрія Андросова.

Після жорстокого побиття загарбники вивели їх з приміщення та вивезли в невідомому напрямку, - повідомляє Енергоатом.

Крім цього, війська РФ затримали та «кинули на підвал» начальника зміни ЗАЕС Костянтина Бейнера, котрий є ліцензованою особою й безпосередньо відповідає за ядерну і радіаційну безпеку.

Такими діями окупанти намагаються домогтися лояльності до себе від мужнього проукраїнського персоналу станції, збільшити кількість переведень працівників у фейкове АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС», яким керує Росатом, та відзвітувати путіну про підтримку українським персоналом фашистських терористичних дій росії, - вказує Енергоатом.

Там закликали генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі й світову спільноту докласти всіх зусиль та провести всі можливі заходи для звільнення працівників ЗАЕС із полону російських терористів.

Війська РФ готують нові провокації на ЗАЕС

8 грудня Енергоатом повідомив, що російські окупанти завезли на територію захопленої Запорізької атомної електростанції кілька РСЗВ «Град».

Цю зброю загарбники розмістили біля енергоблока № 6, безпосередньо поруч із територією станційного сухого сховища відпрацьованого ядерного палива, де раніше будували деякі «захисні споруди» в таємному режимі, порушуючи всі умови з організації ядерної та радіаційної безпеки.

В Енергоатомі вважають, що росіяни готують обстріли протилежного берегу Дніпра, зокрема міст Нікополь та Марганець, безпосередньо з майданчику ЗАЕС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?