Росіяни можуть почати наступ на півдні та сході України — Резніков
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни можуть почати наступ на півдні та сході України — Резніков

Росіяни можуть почати наступ на півдні та сході України — Резніков
Джерело:  online.ua

За даними розвідки, росіяни готують новий наступ на сході та півдні України, щоб розширити сухопутний коридор до Криму. Водночас на Білоруському напрямку концентрації військ немає.

Джерело: Олексій Резніков в інтерв'ю "Українській правді"

Де росіяни почнуть новий наступ

Резніков зазначив, що найбільш серйозні угрупування росіян розташовані на сході та півдні України. За його словами, українська розвідка, Генштаб та партнери України повідомляють, що наступ можу бути на сході та півдні.

Зараз вони концентруються для того, щоб піти іншою тактикою. Вони працюють штурмовими загонами в напрямку Бахмута. І системно сунуть туди вже 5 місяців, втрачаючи купу людей, техніки.

Водночас Резніков зазначає, що наступу на Херсон не буде, тому що росіяни знищили всі переправи, відступаючи з міста.

Повернутись через річку Дніпро назад в Херсон – це задача, як то кажуть, не просто навіть із зірочкою. Перекинути війська через річку під нашим вогнем, під нашим вогневим контролем, щоб захопити назад Херсон – це дивна історія.

Росіяни готують наступ на Запорізькому напрямку.

У них мрія – розширити сухопутний коридор на Крим, щоб продовжити постачання. Тому, звісно, ключові ризики: схід, південь, і після того вже – північ. Це ризики, які є. Їх треба оцінювати, спокійно, але без паніки. Я не хочу, щоб суспільство думало, що "все", ні.

Скільки військових перебуває у Білорусі

Резніков зазначив, що Україна знає, де і скільки у росіян сконцентровано військ

Так, ми бачимо, що є певні концентрації, але, наприклад, на Білоруському напрямку нічого надзвичайного не спостерігаємо. Це не означає, що воно не може змінитись. Наразі там до 12 тисяч російських військовослужбовців ми обліковуємо, і також є відповідна кількість техніки.

Міністр підкреслює, що тактику одночасного захоплення України росіяни спробували в лютому минулого року і вона не спрацювала.

Тобто ресурс був розпорошений, вони втратили багато елітних підрозділів. Зараз у них нова тактика – це концентровані, повзучі спроби, по чуть-чуть, по десять метрів, захоплювати, відтісняти, віджимати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?