Росіяни можуть використати хімічну зброю проти місцевих — голова Авдіївської МВА Барабаш
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни можуть використати хімічну зброю проти місцевих — голова Авдіївської МВА Барабаш

Росіяни можуть використати хімічну зброю проти місцевих — голова Авдіївської МВА Барабаш
Джерело:  online.ua

Голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що він допускає використання солдатами армії РФ хімічної зброї, оскільки вони застосовують її проти військових.

Джерело: ютуб-канал  online.ua

Росіяни можуть використати хімічну зброю проти місцевих

Віталій Барабаш наголосив, що військові армії РФ використовують хімічні гранати проти українських солдатів.

Ми не знаємо, що в них в голові. Я підтверджую, що є використання хімічних гранат проти військових – це сльозогінний газ. Але ми всі знаємо історію Азовсталі, де використовувалася потужніша хімічна зброя, – пояснив він.

Голова Авдіївської міської військової адміністрації додав, що наразі невідомо, чи використовуватиме хімічну зброю проти цивільного населення.

Є побоювання. І чомусь не я один про це говорю. Це таке "промацування" – кинули гранатку, ага, тиша. Ну давайте ще одну. А всі знають Адвієвський коксохім завод, там немає жодної шкідливої речовини, все вивезено. Що їм заважає за аналогією з Азовсталлю кинути хімічну зброю та сказати, що там були хімічні речовини. Про це треба думати вже зараз, – додав він.

Влада закликала жителів Авдіївки евакуюватись

Влада звернулась до жителів міста Авдіївка, яке розташоване у Донецькій області, з проханням евакуюватись.

Вказано, що у відомстві було нагадано про те, що Росія продовжує завдавати ударів по цивільній інфраструктурі та житловим кварталам.

Місцева влада вкотре радить місцевим жителям не ризикувати своїм життям і життям своїх рідних й евакуюватися до більш безпечних регіонів України, — сказано в повідомленні.

В Мінінтеграції нагадали, що повідомити про бажання евакуюватися можна за телефоном гарячої лінії: (098) 890-33-18.

Для евакуації тяжкохворих та осіб з інвалідністю звертайтеся за телефонами: (099) 710-48-72, (099) 311-53-14, (099) 311-53-36, (096) 108-60-48, (096) 108-52-24.

Окрім цього про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або ж написати нам у месенджери на номер: (096) 078-84-33.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?