Після початку повномасштабного вторгнення "Мрія" мала полетіти до Німеччини — Bild
Категорія
Україна
Дата публікації

Після початку повномасштабного вторгнення "Мрія" мала полетіти до Німеччини — Bild

Після початку повномасштабного вторгнення "Мрія" мала полетіти до Німеччини — Bild
Джерело:  online.ua

Евакуація легендарного вантажного літака "Мрія" була заздалегідь спланована. Відразу після початку повномасштабного вторгнення Росії АН-225 мав полетіти до Німеччини.

Джерело: Bild

Вище керівництво не дозволило евакуювати літак

Журналісти з’ясували, що український літак мав прилетіти до міжнародного аеропорту "Лейпциг/Галле", який був для нього "другою домівкою".

Там "Мрія" приземлялася 32 рази, що частіше, ніж будь-де в Німеччині.

Капітан екіпажу Дмитро Антонов розповів, що 23 лютого ввечері, напередодні початку повномасштабної війни, він знаходився усередині повністю заправленого літака і був готовий відлітати. Але цього не дозволили зробити "за вказівкою вищого керівництва".

Переміщення АН-225 та меншого АН-124 літаків було заплановано на 25 лютого. Рішення про це було прийнято 21 лютого. Розмови про це велися за кілька тижнів до цього, - заявив представник аеропорту "Лейпциг/Галле" Уве Шухарт.

Стоянки для українських літаків у Німеччині було підготовлено ще 26 січня, стверджують німецькі журналісти.

Супутникові знімки аеродрому в Гостомелі вказують на те, що найважливіші літаки навмисно залишили під ударом, оскільки решта повітряних суден залишилася недоторканою.

Дії екскерівників ДП "Антонов" призвели до знищення "Мрії"

СБУ повідомила про підозру колишньому гендиректору держпідприємства "Антонов", його заступнику та начальнику підрозділу з авіабезпеки. Їх підозрюють у причетності до знищення "Мрії".

Слідчі з’ясували, що у січні-лютому 2022 року керівники підприємства заборонили українським військовим зводити оборонні укріплення та фортифікаційні споруди на території Гостомельського аеропорту.

Для цього вони віддали розпорядження заблокувати допуск бійців Нацгвардії на територію об’єкта.

Дії екскерівників призвели до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому, навколишніх населених пунктів і знищення літака АН-225 "Мрія", — зазначає СБУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?