Українські силачі встановили неймовірний рекорд з перетягування Ан-225 Мрія — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські силачі встановили неймовірний рекорд з перетягування Ан-225 Мрія — відео

Українські силачі встановили неймовірний рекорд з перетягування Ан-225 Мрія — відео
Джерело:  online.ua

26 серпня в Україні відбулася історична подія. 8 найсильніших українців встановили неймовірний світовий рекорд - вони протягнули найбільший в світі літак Ан-225 Мрія вагою 285 тонн на 4,3 метра.

Джерело: YouTube-канал Федерації Стронгменів України

Світовий рекорд з перетягування "Мрії" був встановлений на аеродромі Антонов в смт Гостомель Київської області. Богатирі-рекордсмени присвятили його 30-й річниці незалежності України та 75-річчю ДП Антонов.

"8 найсильніших богатирів України зрушили "Мрію" з місця і протягли на 4,30 м за 1,13 хв! Рекорд зафіксували представники Національного реєстру рекордів України!", - повідомили в Федерації Стронгменів України.

Світовий рекорд з перетягування Мрії

Стронгмени протягнули "Мрію" на 4,3 метри (фото - facebook.com/strongman.org.ua)

У встановленні світового рекорду з перетягування найкрупніший в світі транспортного літака брали участь стронгмени з усієї України:

  • Олександр Лашин, Маріуполь

  • Сергій Конюшок, Київ

  • Богдан Ксенчук, Кривий Ріг

  • Денис Дубровський, Миколаїв

  • Володимир Рекша, Львів

  • Денис Бережник, Закарпатті, Хуст

  • Сергій Пономарьов, Київ

  • Віталій Герасимов, Дніпро

Одним із суддів на заході був легендарний стронгмен, а нині народний депутат Василь Вірастюк.

Богатирі розповіли, що задум встановити такий неймовірний рекорд виник давно. Силачі готувалися до нього наполегливо. Але організувати подібні заходи - завдання не з легких через безліч нюансів. У випадку з "Мрією" складності полягали і в тому, що аеродром є режимним об'єктом, тому можливості тренуватися щодня там немає.

Світовий рекорд з перетягування Ан-225 Мрія - відео

Характеристики літака Ан-225 Мрія

Ан-225 "Мрія" - найбільший і найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським КБ імені Антонова. Він був створений для потреб радянської космічної програми для транспортування вантажів, в тому числі космічних кораблів багаторазового використання "Буран" і компонентів ракетної системи "Енергія".

Ан-225 є найважчим вантажним літаком, коли-небудь піднімалися в повітря. Єдиний літак, що перевершує Ан-225 за розмахом крила, це Hughes H-4 Hercules, який відноситься до класу літаючих човнів і піднімався в повітря всього один раз в 1947 році.

У серпні 2009 року літак був занесений в Книгу рекордів Гіннесса за перевезення найбільшого в історії авіації моновантажу загальною вагою в 187,6 тони. "Мрії" належить і абсолютний рекорд вантажопідйомності - 253,8 тони.

В цілому у Мрії є близько 250 світових рекордів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?