Легендарний літак Ан-225 "Мрія" відправився в перший політ після ремонту — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Легендарний літак Ан-225 "Мрія" відправився в перший політ після ремонту — відео

Легендарний літак Ан-225 "Мрія" відправився в перший політ після ремонту — відео
Джерело:  online.ua

Легендарний літак Ан-225 "Мрія" 23 червня вирушив у перший політ після ремонту. Це перший комерційний політ літака-гіганта за останні 10 місяців.

Джерело: Укроборонпром

Куди відправився Ан-225 "Мрія" - невідомо. Політ комерційний і за умовами контракту, подробиць розголошувати не можна. Відомо лише, що рейс виконується на замовлення однієї з країн НАТО. Перший переліт відбудеться з аеродрому Гостомель в Баку.

В останній раз літак виконував рейс 3 серпня 2020 року через Тель-Авів в Гостомель, після чого встав на тривале технічне обслуговування.

Характеристики літака Ан-225 Мрія

Ан-225 "Мрія" - найбільший і найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським КБ імені Антонова. Він був створений для потреб радянської космічної програми для транспортування вантажів, в тому числі космічних кораблів багаторазового використання "Буран" і компонентів ракетної системи "Енергія".

Ан-225 є найважчим вантажним літаком, коли-небудь піднімалися в повітря. Єдиний літак, що перевершує Ан-225 за розмахом крила, це Hughes H-4 Hercules, який відноситься до класу літаючих човнів і піднімався в повітря всього один раз в 1947 році.

У серпні 2009 року літак був занесений в Книгу рекордів Гіннесса за перевезення найбільшого в історії авіації моновантажу загальною вагою в 187,6 тонни. "Мрії" належить і абсолютний рекорд вантажопідйомності - 253,8 тонни.

В цілому у Мрії є близько 250 світових рекордів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?