Росіяни намагалася прорвати оборону звільненої Андріївки — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни намагалася прорвати оборону звільненої Андріївки — зведення Генштабу

Росіяни намагалася прорвати оборону звільненої Андріївки — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Протягом минулої доби російська армія намагалася прорвати оборону ЗСУ в районі Андріївки Донецької області. Загалом за 18 вересня на фронті відбулося понад 35 бойових зіткнень.

Джерело:  Генштаб ЗСУ

Яка ситуація на передовій

На фронті Сили оборони продовжують оборону на сході та півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Зокрема в зоні відповідальності ОСУВ “Північ”  на Волинському та Поліському напрямках  оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках  окупанти продовжують утримувати угруповання військ прикриття державного кордону. Проводять активну диверсійну діяльність у прикордонних районах, щоб не дати перекинути українські війська на загрозливі напрямки, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця”  на Бахмутському напрямку  Сили оборони успішно відбили атаки росіян в районі Білої Гори Донецької області. Військо РФ безуспішно намагалося прорвати оборону українських військ в районі Андріївки Донецької області. Сили оборони продовжують штурмові дії в районі Кліщіївки Донецької області, завдають росіянам значних втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

 В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія”  на Мар’їнському напрямку  російські військові безуспішно наступали в районі Мар’їнки Донецької області. Тут впродовж минулої доби військо РФ здійснило 10 невдалих спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Водночас  на Авдіївському та Шахтарському напрямках  Сили оборони утримують ініціативу, тиснуть на росіян, проводять штурмові дії та відвойовують українську землю.

На Мелітопольському напрямку  Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, змушують росіян відходити із займаних позицій.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса”  на Херсонському напрямку  українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та наносять успішне ураження по тилах російського окупаційного війська.

Втрати російських окупантів

Як зазначає Генштаб, Сили оборони за добу знищили 620 російських загарбників, а з техніки знищено:

  • танків ‒ 4623 (+3) од,

  • бойових броньованих машин ‒ 8834 (+6) од,

  • артилерійських систем – 6027 (+24) од,

  • РСЗВ – 776 (+0) од,

  • засоби ППО ‒ 525 (+2) од,

  • літаків – 315 (+0) од,

  • гелікоптерів – 316 (+0) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 4769 (+27),

  • крилаті ракети ‒ 1462 (+7),

  • кораблі /катери ‒ 20 (+0) од,

  • підводні човни - 1 (+0) од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн – 8571 (+34) од,

  • спеціальна техніка ‒ 901 (+5).

Фото - facebook.com/GeneralStaff

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?