Росіяни намагалися перейти кордон на Харківщині та облаштувати укріплення — ДПСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни намагалися перейти кордон на Харківщині та облаштувати укріплення — ДПСУ

Росіяни намагалися перейти кордон на Харківщині та облаштувати укріплення — ДПСУ
Джерело:  online.ua

У Куп'янському районі Харківської області прикордонники "Сталевого кордону" разом з бійцями ЗСУ витіснили окупантів за межі України. Вони проникнули на територію нашої країни та почали зводити укріплення поблизу кордону.

Джерело: Державна прикордонна служба України

Росіяни намагалися проникнути на територію України

Як повідомили у ДПСУ, будуючи лінію фортифікацій на російській стороні, загарбники проникнули на територію України та почали зводити укріплення поблизу кордону.

Однак наші розвідники вирахували час, коли на спостережному пункті та біля нього на українській території перебувало близько півтора десятка росіян.

Прикордонники спільно з бійцями однієї з танкових бригад спланували спільні заходи з витіснення ворога за межі державного кордону.

Кількох загарбників ліквідували прикордонні снайпери, а коли вороги почали тікати з території України, наші захисники відкрили вогонь із танків та мінометів, - розповіли у ДПСУ.

До слова, раніше в ЦНС повідомляли, що російські терористи прибули на навчання до міста Грайворона Бєлгородської області. Через це окупанти можуть вдатись до диверсій на північному кордоні України.

В район російського міста Грайворона прибула навчальна рота 2 окремої бригади спеціального призначення ГУ ГШ ЗС РФ. Їх задача — проведення навчань особового складу в прикордонних районах України, — пише пресслужба

Україна укріплює свої кордони

За словами командувача Об’єднаних Сил ЗСУ, українські захисники протягом тижня:

  • вирили понад 3000 метрів окопів та траншей;

  • прорили близько 2,5 тисячі метрів протитанкового рову;

  • виклали понад 2000 відповідних мін.

Ми і надалі будемо продовжувати цю роботу задля підвищення наших оборонних спроможностей, щоб у разі чогось завжди були готовими адекватно діяти на ворожі наміри, — додав Наєв.

Нагадаємо, Росія заявила, що розмістить у Білорусі свою ядерну зброю, а також на білоруських полігонах розміщуються російські війська. Тому українські військові продовжують посилювати охорону на кордоні.

Читайте також:

  • На кордоні з Білоруссю мігранти скоїли напад на польських прикордонників

  • Білорусь звинуватила польський гелікоптер у порушенні кордону. У Варшаві відповіли

  • Литва побудувала перші оборонні укріплення на кордоні з Білоруссю

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?