Росіяни не шкодують техніки та людей для захоплення Сєвєродонецька — Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни не шкодують техніки та людей для захоплення Сєвєродонецька — Міноборони

Росіяни не шкодують техніки та людей для захоплення Сєвєродонецька — Міноборони
Джерело:  online.ua

Сєвєродонецьк наразі є найгарячішою точкою на всій лінії фронту, тому що росіяни намагаються взяти місто незважаючи на втрати. ЗСУ успішно контратакують у певних районах міста.

Джерело: брифінг речника Міністерства оборони України Олександра Мотузяника

У Сєвєродонецьку тривають вуличні бої

Станом на сьогодні, місто Сєвєродонецьк є найгарячішою точкою по всій лінії фронту, тому що ворог не шкодує ні сил, ні техніки, ні людей, кидає все нові і нові підрозділи, значно наростив там кількість особового складу, - повідомив Мотузяник.

Речник Міноборони додав, що російські військові намагаються взяти Сєвєродонецьк повністю під свій контроль.

Останні тижні там тривають активні бойові дії на вулицях, ...але треба розуміти, що ситуація дуже динамічна, певні квартали можуть переходити з рук в руки. Сєвєродонецьк це не маленьке місто - там більше 80 кварталів. Мабуть, і не доречно ставити питання, скільки відсотків ми контролюємо, чи скільки відсотків російська армія контролює, тому що впродовж кількох годин ситуація може кардинально змінитися.

Мотузяник наголосив, що ЗСУ успішно контратакують у певних районах міста.

Керівництво Росії вимагає від російських військових перемог. Тому вони намагаються у будь-який спосіб, не дивлячись на втрати, взяти під контроль Сєвєродонецьк. У подальшому вони намагатимуться здійснити спробу оточення Лисичанська... намагаються перерізати шлях логістичний Бахмут-Лисичанськ.

Він додав, що росіяни ведуть щільний вогонь з артилерії, у тому числі з РСЗВ у районах Лисичанська та Борівського, яке знаходиться за 6 км на південний схід від Сєвєродонецька.

Основною метою російського агресора на даному етапі залишається окупація Луганської та Донецької областей у межах їх адміністративних кордонів, утримання та забезпечення стійкості сухопутного коридору з окупованим Росією Кримським півостровом, а також блокування морських комунікацій України у північно-західній частині Чорного моря.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?