Постпред Росії в ООН вийшов з зали під час виступу президента Євроради
Категорія
Світ
Дата публікації

Постпред Росії в ООН вийшов з зали під час виступу президента Євроради

Постпред Росії в ООН вийшов з зали під час виступу президента Євроради
Джерело:  online.ua

Посол Росії в ООН Василь Небензя залишив залу засідання Ради безпеки ООН серед виступу президента Європейської ради Шарля Мішеля, який прямо звинуватив Росію у воєнних злочинах в Україні, у брехні та створенні глобальної продовольчої кризи.

Джерело: Інтерфакс

Небензя покинув залу РБ ООН під час виступу Мішеля

Під час виступу, який відбувся в понеділок у Нью-Йорку в рамках засідання Ради безпеки ООН, Мішель прямо звернувся до представника РФ.

Пане посол Російської Федерації, давайте будемо відвертими. Кремль використовує постачання продовольства як невидимі ракети проти країн, що розвиваються. Драматичні наслідки російської війни поширюються в усьому світі і ведуть до продовольчої кризи, штовхаючи людей до бідності та дестабілізації всього регіону. Росія повністю несе відповідальність за цю продовольчу кризу. Тільки Росія, незважаючи на кремлівську кампанію брехні та дезінформації.

Мішель зазначив, що на власні очі в Одесі бачив, що мільйони тонн зерна простоюють у контейнерах і кораблях, тому що у Чорному морі – військові російські кораблі.

Це російські атаки руйнують українську інфраструктуру, це російські танки, бомби та міни не дозволяють Україні сіяти та збирати. Кремль також зробив ціллю зерносховища та краде з України, покладаючи вину на інших – це пропаганда, найчистіша і найпростіша пропаганда.

Після цих слів Небензя піднявся і попрямував до виходу.

Пане посол, ви можете покинути залу. Можливо, це простіше не чути правди, посол, - сказав йому Мішель.

Це вперше щоб посол РФ в ООН залишив зал під час обговорення України.

Залишивши засідання, російський посол пояснив журналістам, що "не міг залишитися" і звинуватив Мішеля в "брехні".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?