Росіяни протягом ранку пошкодили 11 важливих об’єктів інфраструктури в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни протягом ранку пошкодили 11 важливих об’єктів інфраструктури в Україні

Росіяни протягом ранку пошкодили 11 важливих об’єктів інфраструктури в Україні
Джерело:  online.ua

Глава Кабміну Денис Шмигаль повідомляє, що в результаті масованого ранкового обстрілу пошкоджено щонайменше 11 важливих інфраструктурних об’єктів у 8 регіонах та столиці, частина областей знеструмлені.

Джерело: прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в  Facebookпресслужба  Укренерго, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко в  Telegram

Які наслідки масовано обстрілу України Росією

За словами Дениса Шмигаля, одними з перших цілей росіян стали дитячий майданчик, музеї та освітні заклади.

Він звертає увагу на те, що насасперед росіяни хотіли посіяти паніку, налякати та залишити українців без світла й тепла.

Всі служби працюють на місцях, ми оперативно відновлюємо нашу інфраструктуру. Зробимо все, аби якнайшвидше відновити всі об’єкти. Дякуємо нашим рятувальникам і медикам, які зараз в епіцентрах обстрілів рятують життя людей. Дякуємо нашим енергетикам, які під обстрілами відновлюють живлення міст. Тримаймо стрій!, – підкреслив очільник КМУ.

Представник ОПУ Кирило Тимошенко також уточнив, що під прицілом опинилися енергообʼєкти від Львова до Запоріжжя, Київщини, Хмельниччини, Дніпра і Вінниці, Франківщини, Сумщини, Харківщини, Житормирщини, Кіровоградщини, і загалом весь південь. Зокрема, лише в Київській області ППО збила шість ракет, але є потрапляння в ТЕЦ.

Фото — відкриті джерела

Укренерго повідомляє, що енергетики оперативно застосовують резервні схеми живлення та працюють над усуненням пошкоджень.

Фото — відкриті джерела

Станом на 11.40 ворог випустив по Україні більше 80 ракет. Збито близько 45. Крім того, ППО знищили 9 із 12 дронів-камікадзе «Shahed-136».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?